ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Επιχείρηση της ΕΕ στη Λιβύη για να αναχαιτίσει τα κύματα μεταναστών

Share it:
Επιχείρηση της ΕΕ στη Λιβύη για να αναχαιτίσει τα κύματα μεταναστών
Η επικεφαλής της διπλωματίας της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε χθες ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ελπίδα πως θα εξασφαλίσει την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να υπάρξει μια διεθνής επέμβαση στη Λιβύη για να σταματήσει η ροή πλεούμενων με μετανάστες από τη χώρα αυτή.
Η Μογκερίνι έχει προτείνει την αποστολή ευρωπαϊκών στρατιωτικών μονάδων για να συμβάλουν στη σταθεροποίηση της Λιβύης εάν μπορέσει να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δύο αντίπαλες κυβερνήσεις οι οποίες μάχονται για την εξουσία με αποτέλεσμα να έχει επικρατήσει σχεδόν πλήρης αναρχία.
Για να επιτύχει μια διεθνής στρατιωτική αποστολή θα χρειαζόταν η συναίνεση τόσο των αρχών της Λιβύης όσο και του ΣΑ του ΟΗΕ, στο οποίο όμως τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα—δύο χώρες με δικαίωμα βέτο—εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις.
Η Μογκερίνι, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, η οποία θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη Δευτέρα, αναγνώρισε ότι τόσο η επίτευξη μιας συμφωνίας στη Λιβύη, όσο και η υποστήριξη των ΗΕ θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν. Αλλά η ίδια είπε πως πιστεύει πως το ΣΑ μπορεί να πειστεί να ταχθεί υπέρ των ευρωπαϊκών προτάσεων.
“Μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν είναι αδύνατη”, είπε η Μογκερίνι κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Φλωρεντία και πρόσθεσε πως υπολογίζει στην υποστήριξη της Λιθουανίας—η οποία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του ΣΑ τον Μάιο—και της Ισπανίας, που είναι επίσης μη μόνιμο μέλος του οργάνου φέτος.
“Η Ευρώπη έχει ένα νέο, πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει”, υπογράμμισε η ίδια.
Share it:
Reactions:

Ευρώπη

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση