GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσκόπηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει το προβάδισμα, αλλά... κάπου χάνει

Προβάδισμα άνω των 20 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ...

Δημοσκόπηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει το προβάδισμα, αλλά... κάπου χάνει

Προβάδισμα άνω των 20 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αν και η υποστήριξη των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους φαίνεται να υποχωρεί.

Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 36,5%, έναντι 15,5% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 6%, το ΚΚΕ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ με 4%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 7,5% των ερωτηθέντων. “Δεν ξέρω/Δεν απαντώ” απαντά ένα 18,5%, ενώ το ποσοστό της αποχής ανέρχεται στο 9% και το Λευκό/Άκυρο στο 3%.

Ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, το 41% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι η ακολουθούμενη στρατηγική είναι λανθασμένη, το 35% τη θεωρεί σωστή, ενώ ένα 16,5% ανέφερε αυθόρμητα πως η στρατηγική της κυβέρνησης δεν είναι σταθερή, και επομένως άλλοτε είναι σωστή και άλλοτε λανθασμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαχρονικά από τις εκλογές μέχρι σήμερα είναι η πρώτη φορά που είναι περισσότεροι αυτοί που διαφωνούν με τη στρατηγική της κυβέρνησης, και λιγότεροι αυτοί που συμφωνούν (τον προηγούμενο μήνα συμφωνούσε το 45,5%, ενώ διαφωνούσε το 39,5%).

Επιπλέον, το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, έναντι ενός 39% που πιστεύει το αντίθετο, ενώ στην ερώτηση για το τι θα πρέπει να κάνει δεδομένων των συνθηκών η κυβέρνηση, το 61% απαντά “να μετριάσει τις υποσχέσεις της”, ενώ το 35% “να προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών της”.

Όσο για τον περιορισμό του ρόλου του Γιάννη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση, το 51,5% των πολιτών δηλώνει ότι του έκανε κακή εντύπωση, έναντι ενός 36% που δηλώνει ότι του έκανε καλή εντύπωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση