GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κρατάτε στέλνουμε ενισχύσεις"

"Κρατάτε στέλνουμε ενισχύσεις" είναι η εντολή του πρωθυπουργού του Ιράκ, Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι, προς τις ιρακινές στρατιωτικές...

Πρωθυπουργός Ιράκ για Ραμάντι: Κρατάτε στέλνουμε ενισχύσεις
"Κρατάτε στέλνουμε ενισχύσεις" είναι η εντολή του πρωθυπουργού του Ιράκ, Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι, προς τις ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις που μάχονται στο Ραμάντι, την ιρακινή πόλη που τελεί πλέον υπό τον πλήρη σχεδόν έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Ο ιρακινός πρωθυπουργός διέταξε τους στρατιώτες, τους συμμάχους τους μαχητές των τοπικών φυλών και τις επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράν "να κρατήσουν τις θέσεις τους και να μην επιτρέψουν στο Daech (ισλαμικό Κράτος) να καταλάβει και άλλες ζώνες, υποσχόμενος την άφιξη στρατιωτικών ενισχύσεων στο Ραμάντι.
Οι δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν σήμερα το στρατηγείο της ιρακινής επαρχίας Αλ-Ανμπαρ στο Ραμάντι, εδραιώνοντας τον έλεγχό τους σχεδόν επί του συνόλου της πόλης, έπειτα από σφοδρές μάχες δύο ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν περί τους 500 άνθρωποι, στρατιώτες και άμαχοι, σύμφωνα με πηγές των τοπικών αρχών.
Με την κατάληψη και του κέντρου διοίκησης το Ισλαμικό Κράτος εδραιώνει τον έλεγχό του επί του συνόλου σχεδόν της πόλης, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε την Πέμπτη με σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας.
Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Αλ Ανμπαρ, η οποία εκτείνεται από τις μεθορίους με τη Συρία, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία μέχρι τις πύλες της Βαγδάτης.
Στο Ραμάντι, ο στρατός, η αστυνομία, οι αντιτρομοκρατικές μονάδες και οι ομάδες μαχητών των τοπικών φυλών είχαν οχυρωθεί στο αρχηγείο του στρατού και στο απέναντι δικαστικό μέγαρο, πριν υποχωρήσουν.
"Το Ραμάντι δεν έπεσε, συνεχίζουν να διεξάγονται μάχες σε ορισμένες συνοικίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη, ενώ από την πλευρά του αξιωματικός της αστυνομίας εξήγησε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αποσύρθηκαν από την πόλη κατευθυνόμενες προς τον αυτοκινητόδρομο που περνά δυτικά της πόλης.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες την ολοκληρωτική κατάληψη της πόλης από τους "στρατιώτες του χαλιφάτου".
Η πτώση του Ραμάντι, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Βαγδάτη αποτελεί σημαντική ήττα για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χαϊντέρ Αλ-Αμπάντι, ο οποίος, μετά την ανακατάληψη του Τικρίτ, είχε υποσχεθεί ότι η απελευθέρωση της επαρχίας αλ Ανμπαρ θα είναι ο επόμενος στόχος των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση