GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα μπορούσαν να λένε...

2 σχόλια

  1. Δεν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της Ντόρας Μπακογιάννη?

    «Εάν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή (29 Μαίου 2015), φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο έλεγχο του κεφαλαίου, όπως συνέβη και στην Κύπρο … Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή », δήλωσε στον ” Σκάι ” (25 Μαίου 2015) η βουλευτής της ” Νέας Δημοκρατίας ” Ντόρα Μπακογιάννη.

    Εάν τέτοιες δηλώσεις, που φοβίζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο, αδειάζουν τις Τράπεζες κλπ, AN γίνονταν π.χ. στις ΗΠΑ και οι ” προφητείες ” δεν επαληθεύονταν, σίγουρα … χειροπέδες και ” ψειρού ”. Στο ελλαδιστάν -με την ημιανύπαρκτη ελεγχόμενη ” δικαιοσύνη ” – ποιός δουλοπρεπής, π.χ. υπουργός, τολμά να πράξει το αυτονόητο?”... αναρωτιόμαστε κι εμείς για τα όσα είπε η κυρία Μπακογιάννη, της φατρίας των πολιτικών ηγητόρων της ΝΔ που διέλυσαν τη χώρα....ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΏΡΑ ΘΈΛΟΥΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΌΛΟΙ ΜΑΖΙΙΙΙΙΙΙ για να γίνουμε όλοι ΧΑΖΟΊ σε αυτή την χώρα ..


    Επαναλαμβάνουμε προς τους εισαγγελείς της χώρας που κάνουν ότι δεν ακούν και δεν βλέπουν τελευταία αλλά μερικές φορές κάνουν ότι δεν διαβάζουν: “Αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι οτι το Σαββατοκύριακο που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Πιστεύω όμως, πρόσθεσε, ότι ο κ. Τσίιπρας θα φέρει ως την Παρασκευή μία συμφωνία.

    Η πρώην Υπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή «να την ψηφίσουμε όλοι οι άλλοι» και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

    Εαν οι τράπεζες ανοίξουν κανονικά παρέχοντας τις συνήθεις υπηρεσίες, η κυρία Μπακογιάννη πρέπει να διωχθεί ποινικα ναι ή ου;; ρε απατέώνες δικαστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλήρης πολιτική αδυναμία των κομμάτων του αλήστου μνήμης δικομματισμού – το ΠΑΣΟΚ έχει εισέλθει στον αστερισμό της πολιτικής εξαφάνισης και η ΝΔ δέσμια της ακροδεξιάς της πολιτικής υποφέρει από κρίση προασανατολισμού, εσωτερικές εντάσεις και διασπαστικές τάσεις που δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν – έχουν ως αποτέλεσμα το αστικό σύστημα εξουσίας να μην διαθέτει σήμερα εναλλακτική πολιτική λύση.

    Η πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάϊ» είναι αποκαλυπτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την αναγωγή, συγκεντρώνει 36,5% ενώ το μέτωπο των αυτο-αποκαλούμενων ευρωπαϊστών μόλις και μετά βίας συγκεντρώνει το 25%! Αναλυτικά, η ΝΔ έχει το 15,5%, το Ποτάμι 6% και το ΠΑΣΟΚ 3%.

    Το μπαράζ επιθέσεων κατά της κυβέρνησης από τα συστημικά κόμματα και τα κυρίαρχα ΜΜΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη όχι μόνο δεν μειώνει την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, αντίθετα, εντείνει τα σοβαρά προβλήματα εκπροσώπησης των μνημονιακών κομμάτων. Για το λόγο αυτό κυριολεκτικά τρέμουν την προσφυγή σε νέες εκλογές, δημοψήφισμα κ.λπ.

    Οι σχεδιασμοί, στους οποίους σήμερα αποβλέπουν, είναι η διάσπαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και, ως εκ τούτου, του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός, από την παρούσα βουλή, νέας κυβέρνησης υπό τον Αλ. Τσίπρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, με τη συμμετοχή μιας πτέρυγας(;) της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των «ευρωπαϊκών» δυνάμεων του κοινοβουλίου, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, «προοδευτικών» δεξιών κ.λπ. Όλο και περισσότερο τα σχέδια αυτά θυμίζουν την τραγωδία της αποστασίας της δεκαετίας του 1960, στην οποία και τότε είχε πρωτοστατήσει το σημερινό βαρύ πυροβολικό των κοινοβουλευτικών εκτροπών, το Συγκρότημα Λαμπράκη.


    Ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος του γνωστού τριγώνου της διαπλοκής, αποτελώντας στην πραγματικότητα τη μοναδική σημέρα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, επιχειρεί, από κοινού με τους λεγόμενους «δανειστές», να επαναλάβει το «πείραμα» Παπαδήμου, το σχηματισμό κυβέρνησης από τη σημερινή βουλή με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα σε πρώτη φάση και τον Γ. Στουρνάρα στη συνέχεια.

    Η Μ. Σπυράκη, της ΝΔ, ήταν σαφής όταν δήλωνε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αν στηρίξουμε εμείς τη συμφωνία, και θα το κάνουμε για το καλό της χώρας, και δεν την στηρίξουν οι ΑΝ.ΕΛ και η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αλλάζουν τα δεδομένα». Στην ερώτηση δε, αν σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται εκλογές απάντησε: «Δεν είναι απαραίτητο. Η κυβέρνηση δεν θα έχει τη δεδηλωμένη, οπότε πάμε σε άλλα σχήματα». Όπερ έδει δείξαι.


    Το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον ότι απέμεινε από το άλλοτε κραταιό κόμμα, επειδή εκτιμά ότι τη συμφωνία με τους θεσμούς δεν πρόκειται να την ψηφίσουν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα την ψηφίσουν τα «ευρωπαϊκά» κόμματα, θα θέσει θέμα αλλαγής, και μάλιστα από τη σημερινή βουλή, όχι μόνον της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού! Ο βουλευτής Λ. Γρηγοράκος, φανατικός υποστηρικτής του Ε. Βενιζέλου αλλά ανίκανος να αντιληφθεί γιατί το κόμμα του έχει ήδη καταρρεύσει, υποστήριξε: «Δεν θα έχουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα με δεδηλωμένη δικιά μας, θα έχουμε εξελίξεις. Δηλαδή θα κυβερνάει ο κ. Τσίπρας χωρίς δεδηλωμένη; Θα τεθεί θέμα Τσίπρα, θα στηρίξουμε τη συμφωνία αλλά όχι με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα».

    Η αλήθεια είναι ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
    Το «Ποτάμι» του κ. Θεοδωράκη - ανίκανο να αποτελέσει, όπως επιθυμούσαν πολλοί, την εναλλακτική λύση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- σε καθημερινή βάση προτείνει και αυτό τη «συμμετοχή του στη διαπραγμάτευση και για μια άλλη κυβέρνηση που θα πετύχει μια καλύτερη συμφωνία».Επενδύουν στη διάσπαση ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση