GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Μπαλτάκο;" Σκληρή επίθεση στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας!

Σοβαρό θέμα φαίνεται πως δημιουργείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν αφορά πολιτικές διαφωνίες και τη διαχείριση τη...

Σοβαρό θέμα φαίνεται πως δημιουργείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν αφορά πολιτικές διαφωνίες και τη διαχείριση της κρίσης, αλλά τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρήστο Μαντά, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το koutipandoras.gr.

Ο βουλευτής, ο οποίος έχει οριστεί για να υποβοηθά το Κοινοβουλευτικό έργο, εμφανίζεται από τους συναδέλφους του να ξεπερνά το ρόλο που του αποδίδει ο κανονισμός της Βουλής και να εμφανίζεται ως λογοκριτής των βουλευτών. Ήδη ο βουλευτής των Ιωαννίνων αποκαλείται από πολλούς ως "αυτός που ζήλεψε το ρόλο Μπαλτάκου και θέλει να γίνει ο Μπαλτάκος της Αριστεράς".

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ευθέως τον Χρήστο Μαντά πως παρεμβαίνει στο Κοινοβουλευτικό έργο και έχει αποδώσει στο ρόλο του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον εαυτό του, εξουσίες που δεν έχει στο Κοινοβούλιο ούτε ο πρωθυπουργός.

Οι κοινοβουλευτικοί ψίθυροι που υπάρχουν εδώ και μήνες για τον Μαντά έγιναν πλέον κραυγές, αφού ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας λειτουργεί όπως λένε ως υπερβουλευτής που καθορίζει τι θα ρωτήσουν οι βουλευτές στη Βουλή και τι όχι.

Ο Μαντάς φέρεται να δίνει εντολές σε βουλευτές ή να τους απαγορεύει να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο, βάζοντας μάλιστα ακόμη και υπαλλήλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να δίνουν εντολές για να συνετίσουν τους βουλευτές οι οποίοι θεωρούν τη λειτουργία αυτή πέρα από κάθε αρμοδιότητά του και αντισυνταγματική.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέδιδαν στο Χρήστο Μαντά τη μέθη του νεόκοπου της εξουσίας, εξηγώντας έτσι την προσπάθεια να έχει εξουσίες που όπως έλεγαν δεν του δίνει ο κανονισμός της Βουλής, πρόσφατα όμως άρχισαν τα σχόλια, όταν έγινε γνωστό πως ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προσπάθησε να αποτρέψει να κατατεθεί ερώτηση με αντικείμενο συγκεκριμένο επιχειρηματία.
Στο Χρήστο Μαντά, ο οποίος ανήκει στην "Ομάδα των 53" που είχε δημοσιοποιήσει κείμενο κριτικής στον Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές, αποδίδουν ακόμη την προσπάθεια να μπουν σε Επιτροπές της Βουλής και Κοινοβουλευτικά Όργανα μεγάλης σημασίας, μέλη της "Ομάδας των 53", εκπαραθυρώνοντας ακόμη και βουλευτές με πείρα και σχετικό αντικείμενο.

"Η κατάσταση αυτή" επιμένουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "δεν αφορά τις ψυχολογικές ανάγκες του ψυχιάτρου βουλευτή Μαντά, όπως ίσως πιστεύουν μερικοί. Είναι πολύ σοβαρή και πολιτική. Όσο ο Τσίπρας δίνει μάχη στο εξωτερικό μέτωπο, κάποιοι διαμορφώνουν στο κόμμα ένα εσωτερικό μέτωπο για να ελέγχουν το κόμμα, την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Τσίπρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση