GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Τα βρίσκουμε σε ΦΠΑ και "κόκκινα" δάνεια, όχι στα εργασιακά

Για “εποικοδομητικές συζητήσεις” όσον αφορά στον ΦΠΑ και τα “κόκκινα” δάνεια έκανε λόγο σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Eurogroup ο...

Μοσκοβισί: Τα βρίσκουμε σε ΦΠΑ και
Για “εποικοδομητικές συζητήσεις” όσον αφορά στον ΦΠΑ και τα “κόκκινα” δάνεια έκανε λόγο σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Eurogroup ο Γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτά τα δύο θέματα υπάρχει σύγκλιση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων.

Αντίθετα, εκκρεμούν οι διαπραγματεύσεις γύρω από τα εργασιακά και τις συντάξεις, καθώς, όπως σχολίασε ο Μοσκοβισί, η ελληνική πλευρά εκφράζει θέσεις που “δε μας αρέσουν”, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επανέλθει στα θέματα αυτά με εναλλακτικές προτάσεις.

Ο Γάλλος επίτροπος επεσήμανε πάντως πως η πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις είναι αξιόλογη και δεν θα πρέπει να υποτιμάται, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία πολύ πριν τα τέλη Ιουνίου, όταν και ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα πρέπει να γίνονται σκέψεις ή συζητήσεις για ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης, προτού ολοκληρωθεί το παρόν πρόγραμμα, με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ξεκαθάρισε πως είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει σχετικά με αυτό, τονίζοντας πάντως πως στην περίπτωση δημοψηφίσματος δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση προτού βγει το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση