GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταραχή στο λιμάνι! Βαριές καταγγελίες των εργαζομένων κατά της κυβέρνησης για την πώληση του ΟΛΠ...

Ταραχή στο λιμάνι! Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ  Π. Γεωργακόπουλος καταγγέλλει την κυβέρνηση και υπουργούς και εγείρει ζήτημα "Μείζονος ηθικ...

Ταραχή στο λιμάνι! Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ  Π. Γεωργακόπουλος καταγγέλλει την κυβέρνηση και υπουργούς και εγείρει ζήτημα "Μείζονος ηθικής και δεοντολογίας" καθώς υποστηρίζει  ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γ.Σαγιάς, έχει διατελέσει νομικός Σύμβουλος της Cosco! 
ξεχω«Δεν ξέρω αν ασχολείται με τις διαδικασίες του διαγωνισμού πώλησης του ΟΛΠ, αν και οι ευθύνες της θέσης του μάλλον του επιβάλλουν να ασχολείται, αλλά να αναρωτηθεί η ίδια η κυβέρνηση αν είναι ηθικό να βρίσκεται στη θέση του γενικού γραμματέα του υπ. Συμβουλίου ένας άνθρωπος του οποίου συνεργάτες του γραφείου του βρίσκονταν «απέναντι μας» όποτε είχαμε δικαστική αντιδικία με την Cosco», δήλωσε ο Π. Γεωργακόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, εν όψει της απεργίας και πορείας προς το υπ. Ναυτιλίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια την Πέμπτη.
Οι εργαζόμενοι κατηγόρησαν υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για "μετεκλογική μετάλλαξη" και τους κάλεσαν να εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν τη γραμμή της μη πώλησης του ΟΛΠ, ακριβώς όπως έκαναν τα τελευταία επτά χρόνια περίπου όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Ο Πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Π. Γεωργακόπουλος και ο Πρόεδρος των Λιμενεργατών Ν.Γεωργίου κάλεσαν τον Θ. Δρίτσα και τον Π. Λαφαζάνη " να μην κρύβονται".
«Δεν τους ζητάμε να στηρίξουν τις απόψεις μας, αλλά να στηρίξουν τις δικές τους απόψεις», ενώ ο Πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ υποστήριξε πως εκείνοι που τόσα χρόνια στάθηκαν δίπλα τους στους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, έχουν ως βουλευτές και πολύ περισσότερο ως υπουργοί, αυξημένη ευθύνη να υποστηρίξουν τις προεκλογικές θέσεις τους.
Από την κριτική των συνδικαλιστών του λιμανιού δεν ξέφυγαν οι Γ.Δραγασάκης και Γ. Σταθάκης. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το ταξίδι του στο Πεκίνο, όπου σύμφωνα με τον Π. Γεωργακόπουλο διαπραγματεύτηκε την πώληση του λιμανιού του Πειραιά σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, ο δε υπουργός Οικονομίας για τους χειρισμούς του που στόχο έχουν, σύμφωνα με τους ίδιους συνδικαλιστές, να πουληθεί όχι το 67% του λιμανιού αλλά το 51% με προοδευτική αύξηση ανά έτος αυτού του ποσοστού. «Δεν σέβονται ούτε τη στοιχειώδη δεοντολογία, ούτε το γεγονός ότι τυπικά υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι εκτός της Cosco», είπαν χαρακτηριστικά, ενώ ο Π.Γεωργακόπουλος πρόσθεσε πως το σενάριο πώλησης του 51% είναι χειρότερο από την πώληση του 67%, απλούστατα γιατί εμπεριέχει και το στοιχείο της κοροϊδίας!

Η κυβέρνηση να θυμηθεί τις προγραμματικές δηλώσεις της
Ο Π Γεωργακόπουλος υποστήριξε ότι οι συνδικαλιστές δεν βλέπουν το εσωκομματικό μέτωπο αλλά τις κινήσεις συνολικά της κυβέρνησης επάνω σε ένα θέμα το οποίο προεκλογικά είχε τοποθετηθεί. Και υπενθύμισε ότι στη Βουλή στις προγραμματικές δηλώσεις, η κυβέρνηση είχε μια σαφή θέση, την οποία κάλεσε να θυμηθεί έστω και την ύστατη στιγμή, καθώς όπως είπε η εγκατάλειψη αυτών των θέσεων ουσιαστικά αποτελεί μια ιδιόμορφη εγκατάλειψη θέσεων που οδήγησαν κάποια μερίδα ψηφοφόρων να την επιλέξουν.
Ο Π. Γεωργακόπουλος επίσης είπε ότι για θέματα που έχουν προκύψει με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και το φορολογικό, που σχετίζεται με την παραχώρηση και τους φιλικούς διακανονισμούς διαπιστώνεται διακομματική αφωνία, για ένα θέμα το οποίο όπως είπε θα χειριστεί αναγκαστικά η κυβέρνηση από τις κινήσεις της οποίας εξαρτάται, αν τελικά ο απλός πολίτης θα κληθεί να πληρώσει τη ζημία. Αίσθηση προκάλεσε παρέμβαση συνδικαλιστή που υποστήριξε ότι ο υπ. Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας δεν δέχεται φορείς που είναι κατά της πώλησης του λιμανιού του Πειραιά, ενώ δέχεται τον Β. Κορκίδη πρόεδρο του ΕΒΕΠ ή εκπροσώπους του Βιοτεχνικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙ.ΠΑΣ), που είναι υπέρ της πώλησης, παραλληλίζοντας αυτήν την στάση με εκείνη του προκατόχου του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη!
Από το μπαράζ των αντικυβερνητικών επιθέσεων των συνδικαλιστών κατά της κυβέρνησης δεν έφυγε φυσικά και ο Γ. Βαρουφάκης για την προ μηνός περίπου «ιδιωτική», όπως χαρακτηρίστηκε επίσκεψη ο του στις εγκαταστάσεις της COSCO.

Το ΤΑΙΠΕΔ
Τη γενικότερη σύγχυση περί την πολιτική της κυβέρνησης για το θέμα της πώλησης ή μη του ΟΛΠ πάντως επέτεινε δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ, στην κατοχή του οποίου βρίσκεται η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ Α.Ε., στο οποίο με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το διαγωνισμό για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ σημειώνεται :
«Το ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζει ότι δεν διαπραγματεύεται με κανέναν την αλλαγή όρων του διαγωνισμού. Το ΤΑΙΠΕΔ τηρεί απαρέγκλιτα τους όρους διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης των επενδυτών και ενημερώνει ότι επεξεργάζεται μικρής έκτασης τροποποίηση των όρων, τους οποίους και θα επικοινωνήσει άμεσα σε όλους τους επενδυτές που βρίσκονται στη Β' φάση του διαγωνισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση