GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί παραιτήθηκε ο γαμπρός του Σουφλιά από το Κτηματολόγιο.‏..

Γράφει ο Ιωάννης Γεωργακόπουλος Το press-gr είχε αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, το ηθικό ασυμβίβαστο π...

Γράφει ο Ιωάννης Γεωργακόπουλος

Το press-gr είχε αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, το ηθικό ασυμβίβαστο που υπήρχε στον διορισμό του κ.Παναγιώτη Πετρούλια γαμπρού του κ. Γεωργίου Σουφλιά τότε υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ,ως μόνιμος νομικός σύμβουλος της κρατικής εταιρείας Κτηματολόγιο Α.Ε., εταιρεία αρμοδιότητας και ευθύνης του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο κ. Πετρούλιας έχει νυμφευθεί την κόρη του τέως υπουργού.Θυμίζουμε ότι προσελήφθη ως μόνιμος νομικός σύμβουλος.
Πέρα από το ηθικό ασυμβίβαστο, η πρόσληψη έγινε κατά παράβαση του κώδικα περί δικηγόρων, αφού προσελήφθη μόνο με απόφαση του προέδρου κτηματολογίου,χωρίς την συναίνεση του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών και χωρίς να τηρηθούν οι διατυπώσεις δημοσιότητας,που είναι υποχρεωτικές για όλους τους οργανισμούς.Ο κώδικας περί δικηγόρων,προβλέπει ότι η πρόσληψη δικηγόρων πραγματοποιείται μόνο με την συμμετοχή επιτροπής του δικηγορικού συλλόγου,που εγκρίνει ή όχι την πρόσληψη.
Ακολούθησε το πόρισμα για την Κτηματολόγιο Α.Ε. των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης υπό την εποπτεία του κ. Λέανδρου Ρακιντζή,που αναδυκνύει τις παράνομες προσλήψεις και ζητά την ακυρωσή τους.Το πόρισμα είχε δημοσιευθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου,της Εισαγγελέως καταπολέμησης διαφθοράς,των οικονομικών εισαγγελέων και του ΣΔΟΕ.
Μετά την σωρεία δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο,στις εφημερίδες και στην τηλεόραση για το ηθικό ασυμβίβαστο και την πρόσληψη του κ.Πετρούλια (δεν εφαρμόσθηκε ο κώδικας περί δικηγόρων), ο κ. Πετρούλιας δέχθηκε πιέσεις από τη διοίκηση, ώστε να υποβάλει την παραιτησή του,για να μην διασύρεται συνεχώς η κρατική εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε. και δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο της,ήρεμα και χωρίς σκάνδαλα.
Ο κ. Πετρούλιας υπέβαλε πριν λίγο καιρό την παραιτησή του,προς τη διοίκηση της εταιρείας,λόγω φόρτου εργασίας και για προσωπικούς λόγους.Στους διαδρόμους όμως της Κτηματολόγιο Α.Ε.,ακούγεται έντονα ότι θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες παραιτήσεις συγγενών πολιτικών προσώπων, που το πόρισμα Ρακιντζή,αναδεικνύει την ακυρότητα της προσληψής τους και η δημοσίευση της ακυρότητας έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό.Μία άκυρη πρόσληψη,δεν θεραπέυεται ποτέ.Μπορεί να καταγγελθεί οποτεδήποτε.
Τέλος,σύμφωνα με το πόρισμα Ρακιντζή,προσλήψεις συγγενών πολιτικών προσώπων στο κτηματολόγιο, είναι άκυρες, γιατί έγιναν μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών του 2009 (που απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή), δεν τηρήθηκαν οι διατυπώσεις δημοσιότητας και γιατί δεν συμμετείχε επιτροπή του δικηγορικού συλλόγου που καθίσταται υποχρεωτική εκ του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση