GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιφανείς Βρετανοί ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Η βρετανική αστυνομία που ερευνά καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων τις τελευταίες δεκαετίες ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν ...

Επιφανείς Βρετανοί ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Η βρετανική αστυνομία που ερευνά καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων τις τελευταίες δεκαετίες ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν κατονομαστεί ως ύποπτοι περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 261 που περιγράφονται ως "δημόσια πρόσωπα", όπως πολιτικοί και αστέρες της τηλεόρασης.

Οι αποκαλύψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα ανάγκασαν τη βρετανική κυβέρνηση να οργανώσει μια μεγάλη έρευνα κατά την οποία οι αστυνομικοί εξετάζουν καταγγελίες για βιασμούς και κακοποίηση ανηλίκων πριν από πολλά χρόνια με δράστες που κατείχαν υψηλές θέσεις.

Ο αστυνομικός διευθυντής Σάιμον Μπέιλι, που είναι επικεφαλής της "Επιχείρησης Κρουνός", είπε ότι έχει γίνει έρευνα σε βάρος 1.433 ανθρώπων και ότι οι 216 από αυτούς σήμερα είναι πλέον νεκροί. Στους ύποπτους περιλαμβάνονται 135 αστέρες της τηλεόρασης, του κινηματογράφου ή του ραδιοφώνου, 76 πολιτικοί, 43 από τη μουσική βιομηχανία και επτά από τον κόσμο του αθλητισμού.

"Η έρευνα αυτή είναι τεράστια και μαρτυρά το πώς αλλάζει η στάση μας απέναντι στα θύματα", είπε η Σίλα Τέιλορ, η διευθύντρια του National Working Group Network, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που έχει ως στόχο του την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

Το θέμα αυτό απέκτησε μεγάλες διαστάσεις το 2012, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο παρουσιαστής της τηλεόρασης του BBC Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος είχε ήδη πεθάνει, κακοποιούσε επί δεκαετίες εκατοντάδες ανήλικους. Από τότε πολλοί έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα αυτού του είδους, έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος πρώην (ή νεκρών πλέον) πολιτικών, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν και ισχυρισμούς ότι κάποιοι "ισχυροί" ανάγκασαν τις αρχές να βάλουν στο αρχείο υποθέσεις που αφορούσαν κυκλώματα παιδεραστών.

Ο Μπέιλι είπε ότι 666 από τους υπόπτους φέρονται να κακοποίησαν παιδιά σε διάφορα ιδρύματα όπως σχολεία, θρησκευτικά ινστιτούτα και ορφανοτροφεία.

Ο αριθμός των καταγγελιών που δέχεται η αστυνομία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αυξήθηκε κατά 71% τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 113.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση