GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Τα μάτια στην Κομισιόν για ύφεση και.. Grexit

Σε νέα πίεση αναμένεται να βρεθεί η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές,  καθώς η Κομισιόν ενδέχεται να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις...

Bloomberg: Τα μάτια στην Κομισιόν για ύφεση και.. Grexit

Σε νέα πίεση αναμένεται να βρεθεί η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές,  καθώς η Κομισιόν ενδέχεται να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία, καθώς η διαμάχη περί Grexit... κουράζει.

Ωστόσο, ούτε τα οικονομικά της Ευρώπης πάνε ιδιαίτερα καλά, καθώς μετά από κάποια βελτίωση τον τελευταίο μήνα τα στοιχεία δείχνουν πίεση στην ανάπτυξη της βιομηχανικής παράγωγής, της πραγματικής οικονομίας, παρά τα μέτρα τόνωσης Ντράγκι με την «ποσοτική» χαλάρωση», δηλαδή την «εκτύπωση» 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα προς τις ευρω-τράπεζες.

Τα επιτόκια των ομολόγων σε χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, με το Bloomberg να αναρωτιέται εάν οι χαμηλότερες επιδόσεις στα ομόλογα ευρωπαϊκών κρατών της «περιφέρειας» αντανακλούν την αίσθηση μείωσης του κινδύνου ενός Grexit.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη και τον προϋπολογισμό της Ελλάδας. θα υπονομεύσει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, καθώς η Ελλάδα και Ευρωζώνη θα κληθούν να διαπραγματευτούν πάνω σε νέες βάσεις.

Οι αρχικές εκτιμήσεις της Κομισιόν για το 2015 προβλέπουν ανάπτυξη 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 4,8%.

«Η παρατεταμένη ασφυξία απειλεί την εύθραυστη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» παραδέχεται ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο υποβάθμισης των εκτιμήσεων.

Στη σκιά των νέων δεδομένων συναντιούνται Δραγασάκης – Τσακαλώτος με τον Ντράγκι, ώστε να αποφευχθεί ένα κούρεμα των εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ παραμένει το στοίχημα της διεκδίκησης για έκτακτη αύξηση του ορίου δανεισμού του δημοσίου με έντοκα γραμμάτια κατά 2-3 δισ. ευρώ ή η συνέχιση του δανεισμού μέσω του ELA, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης οικονομική ασφυξία μέχρι τα μέσα Μαΐου, με τα μάτια στραμμένα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Επιπλέον η οικονομική θηλιά σφίγγει γύρω από την Ελλάδα, η οποία οφείλει να καταβάλει περίπου 200 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 6 Μαΐου και άλλα 770 εκατ. ευρώ στις 12 Μαΐου.

 

Δείτε τα βίντεο 1,  2 και 3 του Bloomberg

 

Δείτε επίσης:

Δείτε όλες τις δόσεις που πρέπει να πληρώνουμε στο ΔΝΤ μέχρι το 2030

Bloomberg: Ανεργία και ύφεση πιέζουν τον Αλέξη Τσίπρα

Η Der Standard εξηγεί γιατί η Ευρώπη χρειάζεται τον Βαρουφάκη

Γιούνκερ: Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση