GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Σε τροχιά ανάκαμψης το ευρώ

Παρελθόν εκτιμά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ότι είναι η "βουτιά" των τελευταίων εννιά μηνών του ευρώ Σε δημοσίευμα...

Bloomberg: Σε τροχιά ανάκαμψης το ευρώ

Παρελθόν εκτιμά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ότι είναι η "βουτιά" των τελευταίων εννιά μηνών του ευρώ

Σε δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου υπογραμμίζεται ότι τον περασμένο μήνα το ευρώ κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου, εξαιτίας των ενδείξεων ότι η ΕΚΤ με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ανοίγει ο δρόμος για ισχυρότερη ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό.

Η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου στις ΗΠΑ ήταν αρκετά χαμηλότερη από την αναμενόμενη και αυτό αυξάνει τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δεν θα βιαστεί να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το ευρώ ενισχύθηκε 3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος φτάνοντας έως το 1,12 δολ. Το ράλι που έχει σημειώσει τις τελευταίες έξι εβδομάδες είναι το μεγαλύτερο για περισσότερο από έναν χρόνο.

Το ευρώ ενισχύθηκε επίσης 4% την προηγούμενη εβδομάδα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και έφτασε τα 134,58 γεν. Ήταν η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων δύο ετών.

Παράλληλα, μειώθηκαν τα στοιχήματα για νέα υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, τα οποία είχαν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ στα τέλη Μαρτίου, όταν η ισοτιμία του ευρώ είχε φτάσει αυτή του ενός δολαρίου.

Τον περασμένο μήνα οι τιμές στη ζώνη του ευρώ σταμάτησαν την πτωτική πορεία τους ύστερα από τέσσερις μήνες. Η ΕΚΤ έχει θέσει στόχο την αύξηση του πληθωρισμού κοντά στα επίπεδα του 2%. Μετά την άνοδο του ευρώ πάνω από το 1,10 δολ., οι αγορές προσπαθούν τώρα να ζυγίσουν αν το ενιαίο νόμισμα θα μπορέσει να ξεπεράσει τον κινητό μέσο όρων των 100 τελευταίων ημερών που διαμορφώνεται σε 1,13 δολ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το ενιαίο νόμισμα μπορεί να συνεχίσει βραχυπρόθεσμα την ανοδική του πορεία έναντι του αμερικανικού. Σε περίπτωση που φτάσει τα 1,13 δολ., επόμενος στόχος που συζητείται στις αγορές είναι το 1,15 με 1,16 δολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση