GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Οι λόγοι που Σόιμπλε είναι υπέρ ενός δημοψηφίσματος

Τους λόγους για τους οποίους ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται υπέρ ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, εξηγεί ...

Bloomberg: Οι λόγοι που Σόιμπλε είναι υπέρ ενός δημοψηφίσματος

Τους λόγους για τους οποίους ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται υπέρ ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, εξηγεί σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ", δήλωσε ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Τόμας Στέφεν, στη διάρκεια συζήτησης στο Βερολίνο. "Το μόνο αποδεκτό θα ήταν αν η Ελλάδα δηλώσει πως θέλει εκούσια έξοδο από το ευρώ".

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει την ιδέα ενός δημοψηφίσματος από τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι είτε θα αποδεχτούν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές είτε θα επιλέξουν την έξοδο από την ευρωζώνη.

"Αν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να διεξάγει ένα δημοψήφισμα, πρέπει να το κάνει", δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Σόιμπλε. "Ίσως να ήταν και το σωστό μέτρο για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν είναι έτοιμος να αποδεχτεί αυτό που πρέπει να γίνει".

Ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση μετά από μήνες άκαρπων συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Η δημόσια στήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια συμφωνία, ενώ η απόρριψη θα μπορούσε να βάλει τη χώρα σε μια πορεία προς την έξοδο από το ευρώ, γράφει το Bloomberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση