GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δε συζητείται πριν τον Ιούλιο η ένταξη στην τράπεζα των BRICS

Τυχόν είσοδος της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS δεν θα συζητηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας, που θα διεξαχθεί σ...

Δε συζητείται πριν τον Ιούλιο η ένταξη στην τράπεζα των BRICS

Τυχόν είσοδος της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS δεν θα συζητηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας, που θα διεξαχθεί στην Ουφά της Ρωσίας τον Ιούλιο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Σταρτσάκ.

Αναφερόμενος στην πρόταση που διατύπωσε τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μέσω συνέντευξής του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σταρτσάκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, είπε: “Σύμφωνα με τα καταστατικά της έγγραφα, η νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS είναι ανοιχτή για κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ. Με λίγα λόγια αυτό είναι όλο το ζήτημα”.

Η συμφωνία για τη δημιουργία της Τράπεζας Ανάπτυξης των BRICS υπεγράφη τον Ιούνιο του 2014 και κατά τους αναλυτές τα προγράμματά της προορίζονται για τα πέντε μέλη των BRICS και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, όμως δεν αποκλείονται και συνεργασίες με ανεπτυγμένες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση