GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

DIY: Ταγάρι από κουρελού χωρίς ράψιμο

Ταγάρι: μικρός σάκος από χοντρό χειροποίητο μάλλινο ύφασμα που κρεμιέται από τον ώμο και που το χρησιμοποιούν οι χωρικοί, για να βάζου...

DIY: Ταγάρι από κουρελού χωρίς ράψιμο
Ταγάρι: μικρός σάκος από χοντρό χειροποίητο μάλλινο ύφασμα που κρεμιέται από τον ώμο και που το χρησιμοποιούν οι χωρικοί, για να βάζουν την τροφή τους. Στα τουρκικά και περσικά, τορβάς ή ντορβάς. Τοποθετημένο μπροστά στο κεφάλι του ζώου, περιέχει την τροφή του, χρησιμοποιείται σαν ταΐστρα. Τέλος, είδος γυναικείας σπορ τσάντας από ύφασμα, που κρεμιέται από τον ώμο. Τα τελευταία χρόνια κατακτά τη μόδα και γίνεται το trend για όλο τον χρόνο.
Ωστόσο, η λέξη ταγάρι εξελίχθηκε υποτιμητικά στην καθημερινή ελληνική γλώσσα. Έτσι στο ποδόσφαιρο «ταγάρι» είναι ο παίκτης που δεν αποδίδει, ενώ επίσης χρησιμοποιείται υποτιμητικά για γυναίκα λόγω του ντυσίματος της (αμπέχονο, αρβύλες, τζιν, φαρδιά μάλλινα πουλόβερ), όρος που καθιερώθηκε την δεκαετία του '70 και αφορούσε κυρίως τις φοιτήτριες...
Το ντύσιμο αυτό υποδηλώνει ανεμελιά, έλλειψη προσεγμένης εμφάνισης και αντίστοιχη φιλοσοφία. Ο χαρακτηρισμός «ταγάρι» είναι συνώνυμος της απεριποίητης, αντισεξουαλικής γυναίκας.
Αντίθετα, το ταγάρι συνδέεται στην εποχή μας με το Grecian chic και συνεχίζει ακάθεκτο να εμπνέει τους διάσημους σχεδιαστές, διεθνώς. Παράδειγμα ο Πίτερ Τούντας, του οίκου Pucci που έχει αναδειχθεί εδώ και χρόνια στον πιο ένθερμο υποστηρικτή του. Μετά λοιπόν από το μπλε και λευκό ταγάρι Pucci το οποίο πωλείται στο Μιλάνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη σε «τσουχτερή» τιμή, δύο Ελληνίδες, η Κατερίνα Ψωμά και η Νατάσσα Μακρυμίχαλου εμπνέονται από τη λαογραφική μας παράδοση και σχεδιάζουν ταγάρια με ειδικά νήματα και λεπτομέρειες σχεδίου στον αργαλειό. Ταγάρια στα κλασικά μαύρα, μπεζ, λευκά, μπλε χρώματα αλλά και φούξια, κίτρινα, χρυσαφί, πράσινα, πορτοκαλί.
Έτσι, το ταγάρι απενοχοποιείται και η ταπεινή λαϊκή τσάντα μετατρέπεται σε ένα in-fashion αξεσουάρ για χειμώνα και καλοκαίρι. Οι τσάντες- ταγάρια είναι στιλάτες, απόλυτα στη μόδα και πρέπει να τις κρατήσετε ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, καθώς είναι ιδιαίτερα εύχρηστες για την παραλία το πρωί, αλλά και για την βραδινή έξοδο στα ελληνικά νησιά. Δεν είναι τυχαίο που διάσημες, όπως η Αλεσάντρα Αμπρόσιο και η Σιένα Μίλερ τις προτιμούν!
Το θρυλικό ταγάρι, ένα αξεσουάρ τιμημένο από την παράδοση αλλά και τους χίπηδες ανεξαρτήτως εποχής, επιστρέφει στο προσκήνιο κι αυτή τη φορά το παραδοσιακό αυτό αξεσουάρ έρχεται για να μείνει, διεκδικώντας τη δική του θέση στη γυναικεία μόδα. Κατασκευασμένα από ασυνήθιστα υλικά, με ευφάνταστα χρώματα, σχήματα αλλά και διαφορετικά στυλ.
Η καινούργια γενιά δημιουργεί νέα σχέδια, πιο φάνκι, ολίγον ροκ, με σαφώς πιο έντονα χρώματα και δερμάτινες λεπτομέρειες - και όχι μόνο.
Οι γυναίκες πλέον μπορούν στην αγορά να βρουν ταγάρια, μεγάλες τσάντες, φακέλους βραδινούς και ladies bags. Για το καλοκαίρι κυριαρχούν οι δαντέλες και τα κρόσσια. Τα παστέλ χρώματα, το κοραλί, το λαχανί, το μπεζ και το κλασικό άσπρο - μαύρο είναι τα must της φετινής σεζόν. Για τον χειμώνα, σε ό,τι αφορά τα χρώματα, το μαύρο, το χρυσό, το μπλε, το λαδί, το μοβ, κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Το υφαντό τμήμα μιας τσάντας, είναι υφασμένο με βαμβακερά και ακρυλικά νήματα, λόγω φωτεινότητας των χρωμάτων, ή μάλλινα. Στο υπόλοιπο μέρος της τσάντας, ανάλογα με την εποχή, χρησιμοποιούμε δέρμα, καστόρι, calf hair ή ύφασμα.
Σύγχρονες γυναίκες, κρατούν στους ώμους και στα χέρια τους την ιστορία μιας τέχνης, που στο εσωτερικό τους βρίσκεις smartphones, ipods και ipads.
Τα ταγάρια επέστρεψαν κι είναι σαν να βγήκαν από το μπαούλο, με τα πολύτιμα πράγματα της γιαγιάς. Ίσως οι Ελληνίδες να κρύβουν ένα σχέδιο στο ντουλάπι και με τα σωστά υλικά και λίγη φαντασία να μπορέσουν να δημιουργήσουν την πιο in-fashion τσάντα της σεζόν. Αν έχεις φαντασία μπορείς να φτιάξεις ή να την διακοσμήσεις μόνη σου, αλλιώς κοίταξε στα ντουλάπια της ...γιαγιάς σου.
Ταγάρι από κουρελού χωρίς ράψιμο
ΥΛΙΚΑ:
1 καρούλι σουέντ καφέ κορδόνι
1 κουρελού 0,70 επί 0,30
1 χοντρό κορδόνι για το χερούλι
Ψαλίδι
ΒΗΜΑΤΑ:
Βήμα 1: Διπλώνουμε στα δύο την κουρελού
Βήμα 2: Περνάμε από τις πλαϊνές θηλιές το κορδόνι
Βήμα 3: Δένουμε τις άκρες κόμπο στις τέσσερις γωνίες της τσάντας-κουρελούς
Βήμα 4: Τοποθετούμε το κορδόνι στο πάνω μέρος της τσάντας
Βήμα 5: Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στην άλλη πλευρά και προσθέτουμε κρόσια

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση