GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

DWI: Kλίμα Grexit παρόμοιο με της Lehman το 2008 - ΒΙΝΤΕΟ

«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εάν γίνει Grexit δεν θα επηρεαστεί το κλίμα. Πιστεύω, η Γερμανία θα επηρεαστεί το ίδιο και ευρωζώνη», δήλωσε ο M...

DWI: Kλίμα Grexit παρόμοιο με της Lehman το 2008 - ΒΙΝΤΕΟ

«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εάν γίνει Grexit δεν θα επηρεαστεί το κλίμα. Πιστεύω, η Γερμανία θα επηρεαστεί το ίδιο και ευρωζώνη», δήλωσε ο Marcel Fratzscher, πρόεδρος του German Institute for Economic Research (DIW Berlin)

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι πολλές ανισορροπίες», είπε. «Η αστάθεια για την Ελλάδα εντείνει την αβεβαιότητα στην ευρωζώνη. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης εάν υπάρξει κατάρρευση στη Νότια Ευρώπη».

«Την εποχή της αναταραχής με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers το 2008, είχαμε μεγάλη σιγουριά ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την κρίση να μην απλωθεί. Αλλά αποδείχθηκε ότι είχαμε λάθος», δήλωσε ο ίδιος.

«Το ίδιο λένε τώρα για την Ελλάδα… είναι μικρή… δεν έχει σημαντικό οικονομικό «ειδικό βάρος» στην ευρωζώνη και στον κόσμο. Είναι λάθος… Δείτε την Ιταλία είναι μια αδύναμη οικονομία, η τρίτη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη…  θα υπάρξει ντόμινο εάν υπάρξει κατάρρευση στη Νότια Ευρώπη, θα μεταδοθεί το πρόβλημα στην ευρωζώνη, θα επηρεαστεί η Γερμανία», επισημαίνει ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου.

Δείτε το βίντεο του Bloomberg

Δείτε επίσης:

La Stampa: Σχέδιο Β' για την Ελλάδα με απομάκρυνση Τσίπρα

Η Αυστρία έχει το δικό της μικρό... Grexit

Βγάζουν κέρδη από τα γερμανικά ομόλογα ποντάροντας σε ελληνικό deal

Telegraph: Οι "κόκκινες γραμμές" οδηγούν στην άβυσσο

WSJ: Πρώτα συμφωνία και μετά «χαλάρωση» από την ΕΚΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση