GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάλι αδιέξοδο! Το ΔΝΤ πιέζει για συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις. Αποκλείουν έκτακτο Eurogroup πριν τις 11 Μαΐου...

Νέες πιέσεις για συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές και ιδίως από το ΔΝΤ. Οι εταίρο...

Νέες πιέσεις για συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές και ιδίως από το ΔΝΤ. Οι εταίροι ανοίγουν διαρκώς νέα θέματα και έχουν αδιανόητες απαιτήσεις.
«Η διαπραγμάτευση είναι πλέον πιο οργανωμένη, αλλά η συμφωνία βρίσκεται ακόμη μακριά», είναι η γενική εικόνα που απορρέει από τις Βρυξέλλες, αναφορικά με την πορεία των διαβουλεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών σε επίπεδο Brussels Group.
Κατά τις πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις παρά το αισθητά βελτιωμένο κλίμα, συνεχίζουν να είναι δύσκολες, με τους δανειστές να «ανοίγουν διαρκώς νέα θέματα» και να προβάλλουν ολοένα και περισσότερα εμπόδια.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους εταίρους να ασκούν νέες, ασφυκτικές πιέσεις προς την ελληνική πλευρά σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Οι πιέσεις φέρεται πως έρχονται κυρίως από την πλευρά των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Οι θεσμοί ανοίγουν διαρκώς νέα θέματα. Οι απαιτήσεις τους είναι αδιανόητες, βάζουν στο τραπέζι τα πάντα» αποκάλυπταν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καταδεικνύοντας τις δυσκολίες των συνομιλιών, παρά την αισιοδοξία των προηγούμενων 24ώρων.
Την ίδια στιγμή, οι Βρυξέλλες απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διεξαγωγής έκτακτου Eurogroup πριν το προγραμματισμένο της 11ης Μαΐου, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε βασική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν και το επόμενο 24ωρο, καθώς η Αθήνα δίνει μάχη με τον χρόνο για την επίτευξη συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση