GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eurogroup: Αν δε δώσουν σινιάλο στο Ντράγκι, μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες

Απόλυτη ανάγκη για θετικό σημάδι και ανακοίνωση προόδου στις διαπραγματεύσεις, που θα λύσει τα χέρια του Μάριο Ντράγκι και θα ανοίξει τ...

Eurogroup: Αν δε δώσουν σινιάλο στο Ντράγκι, μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες

Απόλυτη ανάγκη για θετικό σημάδι και ανακοίνωση προόδου στις διαπραγματεύσεις, που θα λύσει τα χέρια του Μάριο Ντράγκι και θα ανοίξει τους... κρουνούς της ρευστότητας στην Ελλάδα, υπάρχει στο Eurogroup της Δευτέρας. Αυτό τονίζει προς κάθε κατεύθυνση τα τελευταία 24ωρα η Ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα σε δραματικούς τόνους: "Είναι μια ώρα ευθύνης, Ευρωπαϊκής και λύσης πολιτικής", επισημαίνουν απανωτά μηνύματα από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η γραμμή αυτή επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όλοι πλέον αναμένουν στο Eurogroup της Δευτέρας ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου και υπενθυμίζουν το ζήτημα της ρευστότητας. Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να υπάρξει χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επισημαίνουν μετ' επιτάσεως ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πως, αντίθετα, από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχει λάβει ρευστότητα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.  Σχετικές αναφορές  έκανε ο πρωθυπουργός και στη Βουλή κατά την “Ώρα του Πρωθυπουργού”, όπως, μεταξύ άλλων, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ότι πολιτική βούληση είναι και τώρα το αν η Ευρώπη θα ανεχθεί, όχι μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά την Δημοκρατία στην χώρα που γεννήθηκε και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη δημοκρατία.

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η συνεδρίαση του Euro Working Group, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις. Όπως ανέφεραν οι εν λόγω πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημέρωσαν τους εμπειρογνώμονες των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ακόμα σημαντική απόσταση που πρέπει να καλυφθεί, έτσι ώστε να είναι ορατή μια συμφωνία. Τέλος, η εν λόγω πηγή σημείωσε πως το Brussels Group αναμένεται να συγκληθεί στο εγγύς μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση