GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eurogroup: Για χρήματα θα πούμε όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Θετικά αξιολογεί το Eurogroup την επιτάχυνση των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, όμως προειδοποιεί πως χρειάζεται ακ...

Eurogroup: Για χρήματα θα πούμε όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
Θετικά αξιολογεί το Eurogroup την επιτάχυνση των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, όμως προειδοποιεί πως χρειάζεται ακόμα χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ευρωομάδας για την Ελλάδα.
Η σύντομη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
“Το Eurogroup σήμερα εξέτασε την κατάσταση των πραγμάτων όσον αφορά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός των διαδικασιών έχει καταστήσει πιθανή την επιτάχυνση και έχει συνεισφέρει σε μία πιο ουσιαστική συζήτηση. Την ίδια στιγμή, αναγνωρίσαμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να καλύψουν τα χάσματα στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Επομένως, χαιρετίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν το έργο τους με τους θεσμούς, με το βλέμμα στην επίτευξη μίας επιτυχημένης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εγκαίρως.

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωσή του στις 20 Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις συζητήσεις. Μόλις οι θεσμοί πετύχουν μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για τις πιθανές εκταμιεύσεις πόρων που εκκρεμούν υπό την τρέχουσα συμφωνία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση