GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιούνκερ: Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή

«Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καθολικό Π...

Γιούνκερ: Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή

«Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν, στο Βέλγιο, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σημαντικούς κινδύνους για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Επιτροπής, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση του ινστιτούτου Βίλφριντ Μάρτενς με θέμα το Μέλλον της Ευρώπης, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε επίσης στις υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στην Ευρωζώνη και παράλληλα στην ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη.

«Η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις», σημείωσε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνίδας φοιτήτριας.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής συνέχισε λέγοντας πως το κύριο μέλημά του δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά οι Έλληνες πολίτες. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε τον ελληνικό λαό σαν να είναι το παραμελημένο κομμάτι της Ευρώπης. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» ανέφερε, ενώ διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση πως η Ευρωζώνη έχει 19 δημοκρατίες και όχι μία.

«Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνσή μας και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτά τα βήματα», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση