GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία για λόγους ασφαλείας...

Ένα συνέδριο, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων ο γνωστότερος παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής της Αιγύπτου και ο αρχισυντάκτης της δανέ...

Ελβετία: Συνέδριο για τα ΜΜΕ σε... πλοίο, υπό τον φόβο επίθεσης
Ένα συνέδριο, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων ο γνωστότερος παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής της Αιγύπτου και ο αρχισυντάκτης της δανέζικης εφημερίδας που είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ, μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές της Ελβετίας.

Οι οργανωτές του ετήσιου Ελβετικού Φόρουμ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ανέφεραν μέσω του Twitter ότι μεταφέρουν το χώρο διεξαγωγής του από ένα συνεδριακό κέντρο στη Λουκέρνη σε ένα πλοίο, στη λίμνη της Λουκέρνης.

Η αστυνομία της τουριστικής πόλης, που απέχει 50 χιλιόμετρα από τη Ζυρίχη, διευκρίνισε ότι διαπίστωσε πως υπήρχε "αυξημένος κίνδυνος" αναφορικά με την εκδήλωση αυτή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών στο Φόρουμ είναι ο Γιορν Μίκελσεν, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Jyllands-Posten που φιλοξένησε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ πριν από μια δεκαετία. Τα σκίτσα αυτά οδήγησαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο και πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ οι εκδότες και οι σκιτσογράφοι δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους.

Ο Μπάσεμ Γιούσεφ, ένας Αιγύπτιος παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής που έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη ότι προσέβαλε το Ισλάμ, τον πρώην πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι και τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, είναι επίσης μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου. Ο Γιούσεφ ζει πλέον στις ΗΠΑ, αφού η εκπομπή του κόπηκε πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση