ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Φόρος για το Norman Atlantic: "Δεν έχω, ας έρθουν να με βάλουν φυλακή"

Share it:
Φόρος για το Norman Atlantic: Και ενώ οι μνήμες από το ναυάγιο του Norman Atlantic είναι ακόμα νωπές, έρχεται ο φόρος… δωρεάς στο βοήθημα που έλαβαν οι οικογένειες νεκρών και αγνοούμενων οδηγών να ξεσηκώσουν αντιδράσεις. 

Τον περασμένο Απρίλιο, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες των επτά άτυχων μελών της προσφέροντας καθεμία χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ. Όταν όμως, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοούμενων της ναυτικής τραγωδίας πήγαν στην Εφορία να δηλώσουν το βοήθημα ως όφειλαν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, έκπληκτοι άκουσαν να τους ζητούν τα 400 από τα 1.000 ευρώ ως φόρο δωρεάς! 

«Δεν έχω να τους τα δώσω. Ας έρθουν να βάλουν φυλακή εμένα και τα τρία παιδιά μου», δηλώνει η σύζυγος του αγνοούμενου Απόστολου Νικολαρά.

Όταν η ΟΦΑΕ ενημερώθηκε για το περιστατικό επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών. Η υπάλληλος αφού έψαξε το ζήτημα επί πέντε ημέρες, απάντησε ότι όντως το ποσό υπόκειται σε φορολογία και μάλιστα της τάξεως του 40%. Δηλαδή από τις 7.000 ευρώ τα 2.800 ευρώ πρέπει να πάνε στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Η ΟΦΑΕ προχώρησε σε καταγγελία στέλνοντας επιστολή στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Δραγασάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη και ζητά την εξεύρεση ρύθμισης η οποία θα απαλλάσσει τις οικογένειες αυτές από οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση για τα ποσά των βοηθημάτων.
Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση