GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Βέλγος υπουργός για το άσυλο και τη μετανάστευση

O Βέλγος υπουργός για το άσυλο και τη μετανάστευση Τέο Φράνκεν, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημεριδα La Libre Belgique με τίτλο «Χω...

O Βέλγος υπουργός για το άσυλο και τη μετανάστευση
O Βέλγος υπουργός για το άσυλο και τη μετανάστευση Τέο Φράνκεν, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημεριδα La Libre Belgique με τίτλο «Χωρίς διαπραγμάτευση, δεν θα δεχθώ τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις» και με υπότιτλο «Εφόσον οι Έλληνες και οι Ιταλοί σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους, και εμείς θα σεβαστούμε τις δικές μας», επαναλαμβάνει τις απόψεις του και την αντίθεσή του στις πρόσφατες προτάσεις της μεταναστευτικής ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ειδικότερα όσον αφορά τα κριτήρια της ποσόστωσης για την επανεγκατάσταση των προσφύγων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Ερωτώμενος κατά πόσο το Βέλγιο, παρόλα αυτά, προτίθεται να πράξει κάτι πριν ακόμα υπάρξει κάποια αναδιαπραγμάτευση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντά αρνητικά εξηγώντας: «Και εμείς ζητάμε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Η Ελλάδα και η Ιταλία παραπονούνται ότι επωμίζονται μόνες τους τις μεταναστευτικές ροές, πράγμα το οποίο δεν είναι αληθές. Ενώ πολλοί μετανάστες παραμένουν μόνο για λίγο χρόνο στα εδάφη τους, είναι οι χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης που καλούνται να επενδύσουν σημαντικά ποσά για τη μακροπρόθεσμη ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων. Ζητάμε, λοιπόν, από αυτές τις δύο χώρες να σεβαστούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
Οφείλουν να προβαίνουν στην ταυτοποίηση των μεταναστών παίρνοντας, πχ, τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Στην παρούσα συγκυρία, αυτό είναι απαραίτητο».
Εξάλλου φωτο-ρεπορτάζ του Παύλου Καπάνταη στην οικονομική εφημεριδα L'Echo, με τίτλο «Πουλάμε στους τουρίστες έναν επίγειο παράδεισο, όμως αυτοί οι μετανάστες μας θυμίζουν την επίγεια κόλαση», αναφέρεται στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στην Κω, που έχει μεταβληθεί σε πύλη καθημερινής εισόδου 50 έως 200 μεταναστών από τη Συρία, τελικός προορισμός των οποίων, όπως αναφέρεται, δεν είναι η Ελλάδα, αλλά άλλες χώρες όπως η Γερμανία ή το Βέλγιο.
Ο δήμαρχος του νησιού, εκφράζοντας αυτό που πολλοί τοπικοί παράγοντες σκέπτονται, δηλώνει:
«Ο τουρισμός είναι κάτι το πολύ εύθραυστο. Όπως σε όλα τα ελληνικά νησιά, πουλάμε την ιδέα του επίγειου παράδεισου. Όμως η παρουσία αυτών των ανθρώπων μάς θυμίζει την ύπαρξη μιας επίγειας κόλασης δίπλα μας».
Εξάλλου, ο συντάκτης θυμίζει άρθρο της Daily Mail που περιγράφει τα «αισθητικά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί επισκέπτες του νησιού, ενός νησιού που ζει σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση