GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αναβάθμιση των αεροσκαφών P-3B ύψους 500 εκατ.

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ ούτε αλλάζουν, ούτε τροποποιούνται, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που θέλουν να &quo...

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αναβάθμιση των αεροσκαφών P-3B ύψους 500 εκατ.
Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ ούτε αλλάζουν, ούτε τροποποιούνται, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που θέλουν να "παγώνει η αναβάθμιση των αμερικανικών αεροσκαφών Ρ-3Β".
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές η σύμβαση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων ευρώ με την αμερικανική Lockheed για την αναβάθμιση παλιών αεροσκαφών τύπου Orion P-3B θα εκτελεστεί κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Νωρίτερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι υπάρχουν σκέψεις να παγώσει ή να αλλάξει το σχέδιο αναβάθμισης των αεροσκαφών χαρακτηρίζοντας "προσπάθεια αναδίπλωσης" της κυβέρνησης τις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.
Μιλώντας στo MEGA ο κ. Ήσυχος είχε πει πως "το αν θα παγώσει, είναι κάτι που θα συζητήσουμε στο επόμενο ΚΥΣΕΑ ή το επόμενο υπουργικό συμβούλιο", κάτι που ερμηνεύτηκε ως πιθανός σχεδιασμός της κυβέρνησης να αναστείλει το πρόγραμμα.
"Δεν θα μπω στην ουσία αν τα αεροπλάνα αυτά είναι τα καλύτερα ή τα χειρότερα, εγώ ως αναπληρωτής έχω θέσει τους προβληματισμούς μου σε αυτά τα ζητήματα" είχε προσθέσει στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός και είχε αρνηθεί να προσθέσει κάποια παραπάνω πληροφορία.
Η σύμβαση με την αμερικανική Lockheed πάντως βρέθηκε στο στόχαστρο καθώς έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση αναζητά αγωνιωδώς αποθεματικά και κονδύλια από όπου μπορεί καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, η ρευστότητα είναι οριακή (με τα αποθεματικά του κράτους να εκτιμώνται σε λιγότερα από 90 εκατ. ευρώ) και συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση