GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο μικροσκόπιο πάλι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens

Στο μικροσκόπιο μπαίνει και πάλι η συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπέγραψε το 2012 το ελληνικό κράτος με τη Siemens. Παρ’ ότι η...

Στο μικροσκόπιο πάλι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens

Στο μικροσκόπιο μπαίνει και πάλι η συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπέγραψε το 2012 το ελληνικό κράτος με τη Siemens. Παρ’ ότι η συμφωνία έχει κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή, η κυβέρνηση αποφάσισε να τη φέρει εκ νέου στο προσκήνιο για επανεξέτασε.

Όπως αναφέρουν έγγραφα που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε γραπτή απάντηση ερωτήσεων του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, «είναι δεδομένο ότι η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens τον Αύγουστου του 2012 θα επανεξεταστεί όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση».

Όπως σημειώνει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, «η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει στο πιο υψηλό επίπεδο ότι θα διερευνήσει κάθε πτυχή του σκανδάλου της Siemens». Ενώ συμπληρώνει ότι το θέμα ετέθη και από τον Α. Τσίπρα στην Α. Μέρκελ κατά τη συνάντηση τους: «ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα δικαστικής συνδρομής από τη Γερμανία στη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι αν κατά την επανεξέταση «προκύψει θέμα παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων με τον όρο περί παροχής ιατρικού εξοπλισμού, θα αντιμετωπιστεί με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου».

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου η Siemens είχε διαγράψει 74 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του όρου της συμφωνίας περί διαγραφής εισπρακτεών απαιτήσεων της εταιρείας σε βάρος φορέων του Δημοσίου, ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση