GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Telegraph: Μεγαλύτερο ευρω-ρίσκο το πλεόνασμα της Γερμανίας

Πιο επικίνδυνο για την ευρωζώνη είναι το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας παρά η κατάσταση στην Ελλάδα, σημειώνει δημοσίευμα της Telegraph. ...

Telegraph: Μεγαλύτερο ευρω-ρίσκο το πλεόνασμα της Γερμανίας

Πιο επικίνδυνο για την ευρωζώνη είναι το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας παρά η κατάσταση στην Ελλάδα, σημειώνει δημοσίευμα της Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδας σημειώνει πως το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας βρίσκεται εκτός ελέγχου, σε επίπεδο ρεκόρ, με την Κομισιόν να προβλέπει ότι θα αγγίξει το 7,9% ως ποσοστό του ΑΕΠ φέτος.

Η Γερμανία είχε δώσει υποσχέσεις κενές περιεχομένου στο παρελθόν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα υποχωρήσει. Τώρα, όμως, είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης των κοινών κανόνων για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, με την Κομισιόν να στέκεται απλός παρατηρητής.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ξεπερνά το 6% του ΑΕΠ για πέμπτο συνεχόμενο έτος, που έχει τεθεί ως όριο από τη Διαδικασία Μακροοικονομικών Ανισορροπιών .

Η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη θα αντιμετώπιζε βαρύ πρόστιμο, εάν το ευρωπαϊκό δίκαιο εφαρμοζόταν αφού  θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα της Ευρωζώνης, παραβιάζοντας τη Διαδικασία Μακροοικονομικών Ανισορροπιών για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Στο παρελθόν οι Βρυξέλλες, παρά τις προειδοποιήσεις, απέτυχαν να επιβάλουν πρόστιμο στη Γερμανία.

Δείτε επίσης

Μπερνάνκι: Σοβαρό πρόβλημα τα πλεονάσματα της Γερμανίας

Διχάζει το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας

Μπαρόζο: Η Γερμανία πρέπει...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση