GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To 81% των Γάλλων λέει «όχι» σε νέα θητεία Ολάντ!

Τέσσερις στους πέντε Γάλλους δεν επιθυμούν να είναι ο Φρανσουά Ολάντ εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017 εξαιτίας των κακώ...

Τέσσερις στους πέντε Γάλλους δεν επιθυμούν να είναι ο Φρανσουά Ολάντ εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017 εξαιτίας των κακών του επιδόσεων στον τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε εν όψει της τρίτης επετείου παραμονής του στην εξουσία αυτόν τον μήνα.

Η δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το ινστιτούτο CSA για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Atlantico, έδειξε ότι το 81% των ερωτηθέντων βλέπουν αρνητικά τη θητεία του Ολάντ στην εξουσία.

«Οι λόγοι ποικίλλουν», λέει ο Ιβ-Μαρί Καν, ο επικεφαλής των πολιτικών δημοσκοπήσεων του CSA, σύμφωνα με την Atlantico. «Η έλλειψη επιδόσεων στην οικονομία και τις κοινωνικές υποθέσεις έχει σημαντικό αντίκτυπο, ενάμιση χρόνο μετά την εκπνοή της προθεσμίας για αντιστροφή της καμπύλης ανεργίας», λέει ο Καν και προσθέτει: «Η αύξηση της δημοσιονομικής πίεσης και η μείωση της αγοραστικής δύναμης επίσης συμβάλλουν στο αρνητικό συναίσθημα».

Ο Ολάντ έχει επιτύχει αύξηση του ποσοστού δημοτικότητάς του έπειτα από τους χειρισμούς του στην υπόθεση των επιθέσεων στο Παρίσι τον Ιανουάριο, με το 32% των ερωτηθέντων σήμερα να εκτιμά ότι διαθέτει προεδρικές ικανότητες, όπως θάρρος και αποφασιστικότητα.

Ωστόσο, ο Ολάντ θα πρέπει να επιτύχει αποτελέσματα στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα ως βασική προϋπόθεση για τη διάρκεια του υψηλού ποσοστού αποδοχής του μέχρι τις επόμενες εκλογές, σχολιάζει ο Καν.

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε εκ νέου τον Μάρτιο, γεγονός που δείχνει ότι τα οικονομικά στοιχεία που σταδιακά βελτιώνονται δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί σε οφέλη στην αγορά εργασίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης. Ο Ολάντ έχει δηλώσει, ότι δεν θα επιδιώξει νέα θητεία το 2017, αν το ποσοστό της ανεργίας δεν έχει μειωθεί αισθητά μέχρι τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση