GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Welt: "Σήμερα… θα αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει"

Για ένα χρονικό σφαλμάτων που δεν έχουν διορθωθεί στην Ελλάδα από το 2010 ως και σήμερα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Die Welt στο πρωτοσ...

Welt: Σήμερα… θα αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Για ένα χρονικό σφαλμάτων που δεν έχουν διορθωθεί στην Ελλάδα από το 2010 ως και σήμερα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Die Welt στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης, σήμερα Τρίτη, λίγες ώρες μετά το κρίσιμο Eurogroup. Η Welt παρουσιάζει το ιστορικό των τελευταίων 5 ετών της οικονομικής κρίσης, καθώς και την πορεία διάσωσης της χώρας στο δημοσίευμά της με τίτλο: «Σήμερα θα αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει».

Ο τίτλος του δημοσιεύματος προκύπτει από σχετική δήλωση ευρωπαίου διαπραγματευτή, που σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, έχει και σήμερα ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Ο εν λόγω διαπραγματευτής που δεν κατονομάζεται, δήλωσε στη Welt ότι «αν γνωρίζαμε τότε, αυτά που γνωρίζουμε σήμερα θα είχαμε αποφασίσει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει». Ωστόσο, όπως εξηγεί στη συνέχεια, στη μετα-Lehman εποχή, μια χρεοκοπία δεν ήταν εύκολη υπόθεση. «Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη;», διερωτάται.

«Υπάρχει οργή για την αδιαλλαξία στην Αθήνα» τονίζει εν συνεχεία η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι πολύ λίγα έχουν αλλάξει «από τις δραματικές εκείνες ημέρες» της άνοιξης του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση