GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξυλοδαρμοί και συλλήψεις στο 10λεπτο Gay Pride του Κιέβου (βίντεο)

Αν και κράτησε μόνο 10 λεπτά για λόγους ασφαλείας, βίαια επεισόδια και ρατσιστικές επιθέσεις σημάδεψαν την παρέλαση για τα δικαιώματα τ...

Ξυλοδαρμοί και συλλήψεις στο 10λεπτο Gay Pride του Κιέβου (βίντεο)

Αν και κράτησε μόνο 10 λεπτά για λόγους ασφαλείας, βίαια επεισόδια και ρατσιστικές επιθέσεις σημάδεψαν την παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στο ουκρανικό Gay Pride και τουλάχιστον 20 συνελήφθησαν στα επεισόδια που ξέσπασαν όταν νεαροί που ανήκουν στην ακροδεξιά αποβιβάστηκαν αιφνιδιαστικά από ένα λεωφορείο και επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. 

«Ξυλοδαρμοί και τέτοιου είδους επιθέσεις συμβαίνουν συχνά και η κοινωνία δεν δίνει σημασία. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να διαδηλώσουμε. Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ένας από τους τραυματίες. 

«Νιώθω άσχημα. Πιστεύω πως είναι κάτι απαράδεκτο, όταν έρχομαι να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου και κάποιοι άνθρωποι θέλουν να μου κάνουν κακό», ανέφερε μια διαδηλώτρια. 

Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώθηκε ανάλογη κινητοποίηση στη μετασοβιετική εποχή της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση