GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των Βρυξελλών. Κόψιμο ΕΚΑΣ και αύξηση 10% στο ΦΠΑ της ΔΕΗ ζήτησαν οι δανειστές...

Μετά από πέντε ώρες έντονων διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν και του επικεφαλής του Eurogroup δεν βρέθηκε η...

Μετά από πέντε ώρες έντονων διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν και του επικεφαλής του Eurogroup δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασε την πρόταση των θεσμών στον Αλέξη Τσίπρα η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβανε ιδιαιτέρως σκληρά μέτρα, όπως την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
"Η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "εποικοδομητική" τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανέφερε ότι στη συναντηση των δύο ανδρών προστέθηκε αργότερα το επιτελείο του κ. Γιούνκερ και στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν προτάσεις που δεν μπορούμε να δεχθούμε όπως το κόψιμο του ΕΚΑΣ, η αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια κατά 10 μονάδες και άλλα μέτρα λιτότητας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν "take it or leave it" στη διαπραγμάτευση.
Πριν τη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν είχε λάβει την πρόταση των δανειστών, ωστόσο το θετικό είναι ότι και οι τρεις συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και να υπάρξει λύση σύντομα.
Ντάισελμπλουμ: Οι συζητήσεις συνεχίζονται
O πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος, πριν από λίγο, από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ήταν μια καλή συνάντηση και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σε λίγες ημέρες».
Ενημέρωση Ομπάμα για την Ελλάδα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στις 24:00 ώρα Ελλάδας στον Λευκό Οίκο με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε και το θέμα της Ελλάδας.
Ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα και έχει ζητήσει να υπάρξει άμεσα λύση, αναγνωρίζοντας ότι οι συνταγές λιτότητας δεν μπορούν να συνεχιστούν.

1 σχόλιο

  1. Αυτός ο μαλάκας ο μπεκρούλιακας ο Γιούνκερ νομίζει ότι θα ζούμε με συντάξεις 300 ευρώ χωρίς ΕΚΑΣ θα πληρώνουμε τα πάντα με τιμές Ελβετίας και μας το παίζουν και φιλέλληνες...

    Ας τα πούμε λοιπών ΑΝ πάνε να πνίξουν την ΕΛΛΆΔΑ έρχεται πόλεμος κανονικός πόλεμος μετά την Κριμαία την Ελλάδα θα κάνομε εμείς Ρώσικη βάση Άλλη Γιουγκοσλαβία δεν σηκώνουν τα Βαλκάνια οι Ρώσοι....Τσίπρα πολύ τους χαϊδεύεις ας τα πληρώσουν αυτοί που έδιναν στους σαμαροβεληζελους τα δάνεια και από ιδιωτικά τα έκαναν ΚΡΑΤΙΚΆ....

    Κανε εκλογές και πες ότι σου ζητούν συντάξεις στα 70 χρονών 200 ευρώ , μισθούς 360 ευρώ και τιμές Ελβετίας για όλα τα προϊόντα να δούμε ποιοι θα ψηφίσουν ΥΠΈΡ ΤΗΣ Ε.Ε..ΆΝΤΕ ΝΑ ΠΆΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση