GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση κατά 1,1 δισ. ευρώ του ELA αποφάσισε η ΕΚΤ

Την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) κατά 1,1 δισ. ευρώ ενέκρι...

Αύξηση κατά 1,1 δισ. ευρώ του ELA αποφάσισε η ΕΚΤ

Την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) κατά 1,1 δισ. ευρώ ενέκρινε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο όριο διαμορφώνεται στα 84,1 δισ. ευρώ, από 83 δισ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση δεν έγινε συζήτηση για το θέμα των εγγυήσεων που θέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το μηχανισμό.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση για την χορηγήση ρευστότητας μέσω του ELA γίνεται με εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και η απόρριψη αυτής μπορεί να γίνει μόνο με ειδική πλειοψηφία των 2/3 των μελών που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση