GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα επίθεση Ουιγούρων στην Κίνα με 18 νεκρούς

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μέλη της εθνοτικής ομάδας των Ουιγούρων επιτέθηκαν με μαχαίρια και βόμβες σε αστυνομικούς σε ...

Νέα επίθεση Ουιγούρων στην Κίνα με 18 νεκρούς
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μέλη της εθνοτικής ομάδας των Ουιγούρων επιτέθηκαν με μαχαίρια και βόμβες σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου στο οδικό δίκτυο στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, μετέδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Free Asia.
Η επίθεση συνέβη την Δευτέρα σε μια περιοχή στην νότια πόλη Κασγκάρ, όπου οι εντάσεις μεταξύ των μουσουλμάνων Ουιγούρων, οι οποίοι αποκαλούν πατρίδα τους την περιοχή, και την πλειονότητα των Κινέζων Χαν έχουν οδηγήσει σε αιματοχυσία τα τελευταία χρόνια.
Οι ύποπτοι σκότωσαν αρκετούς αστυνομικούς με μαχαίρια και βόμβες, αφού επιτάχυναν και έπεσαν με ένα όχημα στο σημείο ελέγχου, στην περιοχή Κασγκάρ Ταχτακορούκ, όπως ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, επικαλούμενο τον Τουργούν Μεμέτ, έναν αστυνομικό σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Οι ένοπλοι αστυνομικοί σκότωσαν 15 υπόπτους – «χαρακτηριζόμενους τρομοκράτες», μετέδωσε το Radio Free Asia, επικαλούμενο τον Μεμέτ.
Η επίθεση συνέβη στην αρχή του Ραμαζανιού, μια ευαίσθητη περίοδο στην Σιντζιάνγκ, όπου καταγράφεται κλιμάκωση των επιθέσεων τα τελευταία τρία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί, με υπαιτιότητα, κατά το Πεκίνο των ισλαμιστών μαχητών.
Το γραφείο ενημέρωσης της κυβέρνησης δεν απάντησε στις επανειλημμένες κλήσεις του Πρακτορείου Ρόιτερς. Αντίστοιχα περιστατικά συχνά μεταδίδονται από Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού, και είτε δεν επιβεβαιώνονται από την κινεζική κυβέρνηση, είτε επιβεβαιώνονται μέρες μετά.
Οι εξόριστες οργανώσεις των Ουιγούρων και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν πως τα μέτρα καταστολής που επιβάλλει η κυβέρνηση στη Σιντζιάνγκ, οι περιορισμοί στη θρησκεία και στον πολιτισμό των Ουιγούρων, προκαλούν την αναταραχή, κατηγορία που αποκρούει το Πεκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση