GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών καταδικάζει τη σύλληψη 2 Τούρκων δικαστών

Σε ψήφισμά της η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών (και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που είναι μέλος της) με αφορμή τη σύλληψη και την προσ...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών καταδικάζει τη σύλληψη 2 Τούρκων δικαστών
Σε ψήφισμά της η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών (και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που είναι μέλος της) με αφορμή τη σύλληψη και την προσωρινή κράτηση δύο Τούρκων δικαστών, καταδικάζει, με ψήφισμα, τη σύλληψη και κράτηση κάθε δικαστή.
Ειδικότερα, στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γκντάνσκ της Πολωνίας, τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της σύλληψης και της προσωρινής κράτησης (30.4.2015) στην Κωνσταντινούπολη δύο δικαστών της Τουρκίας, του Metin Özcelik και του Mustafa Basar.
Στο ψήφισμά της η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών υπογραμμίζει ότι «κάθε απόπειρα υπόσκαψης της ελευθερίας των δικαστών να καθορίσουν τα πραγματικά περιστατικά και να εφαρμόσουν τον νόμο σε μια συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της αρχής της δικαστικής ανεξαρτησίας».
Ακόμη, η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών «καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση κάθε δικαστή για απόφαση που αυτός έλαβε κατά την άσκηση της δικαστικής του λειτουργίας και ζητεί την άμεση απόλυση των δικαστών Metin Özcelik και Mustafa Basar».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση