GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγγύηση 200.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Β. Μαρινάκη

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο,παρουσία στο τμήμα δύο φορές το μήνα και εγγύηση 200.000 ευρώ ήταν οι περιοριστικοί όροι που επιβ...

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο,παρουσία στο τμήμα δύο φορές το μήνα και εγγύηση 200.000 ευρώ ήταν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Β. Μαρινάκη  από τον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα μετά τη μαραθώνια (διάρκειας επτά ωρών) απολογία του στην Ευελπίδων.
Όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του, κ. Βαρλάμης, στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός επιβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, ενώ αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 200.000 ευρώ, η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Αντίθετα, δεν του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Μετά την εξέλιξη αυτή, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες αντικατάστασής του στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατέστερος για να πάρει τη θέση του είναι ο διευθύνων σύμβουλος και επί σειρά ετών δεξί του χέρι, Γιάννης Βρέντζος. Παράλληλα είναι πιθανό να προκύψουν αντιδράσεις από άλλες ΠΑΕ και καταγγελίες στην UEFA σχετικά με το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προσέλθει στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 7:00 και η απολογία του διήρκεσε περίπου επτά ώρες, με μόλις δύο μικρές παύσεις. Έξω από την Ευελπίδων βρέθηκαν αρχικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης, ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς, ενώ στην πορεία «προστέθηκαν» ο Γιάννης Βρέντζος και ο πέμπτος αντιπρόεδρος Τάκης Αγραφιώτης. Επίσης στο χώρο ήταν παρόντες αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού, που χειροκρότησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη κατά την αποχώρησή του. Ένας εξ αυτών είχε επεισόδιο με μια γυναίκα, την οποία έφτυσε, ενώ παρότι εκείνη τον απείλησε να τον καταγγείλει στις αρχές, η αστυνομία ήταν απούσα.
Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός βαραίνουν πέντε κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις: 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση