GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Διορίστηκε ο πρώτος πρεσβευτής στο Ισραήλ μετά το 2012

Η Αίγυπτος διόρισε σήμερα τον πρώτο πρεσβευτή της στο Ισραήλ μετά το 2012, σε μία ένδειξη βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών π...

Αίγυπτος: Διορίστηκε ο πρώτος πρεσβευτής στο Ισραήλ μετά το 2012

Η Αίγυπτος διόρισε σήμερα τον πρώτο πρεσβευτή της στο Ισραήλ μετά το 2012, σε μία ένδειξη βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών που και τα δύο θεωρούν ως απειλή την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή του Καΐρου στο Ισραήλ τον Νοέμβριο του 2012 έπειτα από μία ισραηλινή επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς και οδήγησε σε βιαιότητες που κράτησαν για πολλές εβδομάδες.

"Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι εξέδωσε ένα διάταγμα με το οποίο διορίζονται νέοι πρεσβευτές στο εξωτερικό [και] το οποίο περιλαμβάνει... τον πρεσβευτή Χάζεμ Χάιρατ... ως πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Τελ Αβίβ", μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Σίσι, πρώην αρχηγός του στρατού, εξελέγη πρόεδρος πέρυσι αφού ανέτρεψε τον Μόρσι το 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της διακυβέρνησης του τελευταίου. Από τότε ακολουθεί μία πολιτική συστηματικής καταστολής των ισλαμιστών.

Αιγυπτιακά δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι η Χαμάς, η ένοπλη πτέρυγά της Ταξιαρχίες Κάσαμ και η Αδελφότητα ανήκουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις, αν και η απόφαση σε βάρος της Χαμάς ανατράπηκε τον Ιούνιο.

"Ενημερωθήκαμε από τις αρχές στην Αίγυπτο ότι στέλνουν έναν πρεσβευτή στο Ισραήλ", δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ιερουσαλήμ με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ το 1979.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση