GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Σχεδόν 50 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 49 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων σε ένα χωριό της επαρχίας Ιντλίμπ της βορειο...

Συρία: Σχεδόν 50 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 49 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων σε ένα χωριό της επαρχίας Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας το οποίο ελέγχεται από αντάρτες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Ο απολογισμός των νεκρών στο χωριό αλ Τζανουντίγια, το οποίο βομβαρδίστηκε από την πολεμική αεροπορία του καθεστώτος, αυξήθηκε στους 49 αμάχους, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών", δήλωσε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Στα θύματα περιλαμβάνονται ακόμη 4 γυναίκες.

Οι επιδρομές έπληξαν μια "πλατεία όπου συνήθως συγκεντρώνεται κόσμος διότι εκεί βρίσκονται πολλά μικρομάγαζα" εμπόρων, είπε ο Ραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο και διευκρίνισε ότι στο χωριό αυτό έχουν καταφύγει πολλοί εκτοπισμένοι λόγω της βίας σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, δεκάδες ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιδρομές, ορισμένοι πολύ σοβαρά, και αρκετοί αγνοούνται.

Το χωριό αλ Τζανουντίγια βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών εδώ και πολύ καιρό. Τους τελευταίους μήνες σχεδόν ολόκληρη η επαρχία Ιντλίμπ έπεσε σταδιακά στα χέρια μιας συμμαχίας ένοπλων οργανώσεων, του λεγόμενου Στρατού της Κατάκτησης—σε αυτή τη συμμαχία συμμετέχουν το Μέτωπο αλ Νόσρα (ο συριακός βραχίονας της αλ Κάιντα) και ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις.

Το Τζανουντίγια βρίσκεται βόρεια της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ, που είχε πέσει στα χέρια της συμμαχίας αυτής την 25η Απριλίου, λιγότερο από έναν μήνα μετά την Ιντλίμπ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Το καθεστώς δεν ελέγχει πλέον παρά μόνο ελάχιστες θέσεις σε αυτή την επαρχία που γειτονεύει με την Τουρκία. Η σημαντικότερη από τις θέσεις αυτές είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμπού Ντούχουρ.

Στο μεταξύ στη Γερμανία, όπου σήμερα ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής των μελών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, αξιωματούχοι έκαναν λόγο περί μιας ευκαιρίας για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στη Συρία.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως βάσει της συμφωνίας αυτής ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα μπορούσε να παραιτηθεί ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Όμως οι ίδιες πηγές προειδοποίησαν πως αυτό δεν είναι κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα, ενώ πρόσθεσαν πως θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί για κάτι τέτοιο η συναίνεση της Ρωσίας. Οι ίδιες πηγές απέδωσαν την "ευκαιρία" αυτή στις ήττες που υφίσταται τους τελευταίους μήνες το καθεστώς του Άσαντ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση