GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισόβια σε Ρουμάνο για βιασμό και ληστεία σε βάρος 85χρονης

Στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, τον 48χρονο Ρουμάνο που κατηγορείται ότι ...

Ισόβια σε Ρουμάνο για βιασμό και ληστεία σε βάρος 85χρονης

Στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, τον 48χρονο Ρουμάνο που κατηγορείται ότι λήστεψε, βίασε και σκότωσε την 85χρονη Σοφία Κορναράκη στο χωριό Επισκοπή Ηράκλειου τον Μάρτιο του 2012, επικυρώνοντας την πρωτόδικη καταδίκη του Δικαστηρίου.

Ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού - με τον γιο του που επίσης έχει καταδικασθεί - σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας από κοινού και του βιασμού, χωρίς καμιά επιείκεια.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε σήμερα μετά από την έφεση που είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος, με το δικαστήριο, όμως, να μην μειώνει ούτε κατά ημέρα την ποινή του .

Ο 48χρόνος κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό υποστήριξε ότι τόσο αυτός, όσο και ο γιος του ποτέ δεν μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και ότι η ομολογία τους ήταν αποτέλεσμα της βίας που άσκησαν σε βάρος τους οι αστυνομικοί.

Στα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, αντέδρασε ο Εισαγγελέας της έδρας που μίλησε για κτηνωδία από την πλευρά των δραστών, σημειώνοντας με νόημα ότι «αν δει κάποιος τις φωτογραφίες του εγκλήματος θα πειστεί ότι δεν είναι ανθρώπινη πράξη».

Ακόμη ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως «όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα δεν έχουν καμία σχέση με το ανθρώπινο είδος» και ζήτησε την καταδίκη του .

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη για να διατηρηθεί η ποινή ισόβιας κάθειρξης,που είχε επιβληθεί στο δράστη και πρωτόδικα,για ανθρωποκτονία και 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για τον βιασμό και της ληστείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση