GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καραμανλής: Θα έχουμε συμφωνία, έστω και στο... 90'

Δείπνο προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή παρέθεσαν το βράδυ της Πέμπτης βορειοελλαδίτες βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στ...

Καραμανλής: Θα έχουμε συμφωνία, έστω και στο... 90'

Δείπνο προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή παρέθεσαν το βράδυ της Πέμπτης βορειοελλαδίτες βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στη Ραφήνα, και ασφαλώς οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να μην πέσουν στο... τραπέζι, μαζί με λαγούς, προβατίνες, αλλά και άφθονο τσίπουρο, παραγωγής του βουλευτή Τιμολέοντος Κοψαχείλη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, ερωτηθείς ο πρώην πρωθυπουργός αν θα υπάρξει ή όχι συμφωνία, απάντησε: “Με τον α' ή β' τρόπο, έστω και στο 90' της διαπραγμάτευσης, κάπου θα καταλήξουν”.

Ωστόσο, η ανησυχία του για το μέλλον της χώρας ήταν έκδηλη. “Δεν θα είναι εύκολο το επόμενο διάστημα”, σημείωσε, ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία. “Αλλάζει όλο το σκηνικό. Όσοι πίστευαν ότι μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στην παλιά εποχή έκαναν λάθος. Ξεχάστε το. Και τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα”, προέβλεψε.

Υπό αυτήν την έννοια, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την γνώμη ότι όλες οι κυβερνήσεις που εξελέγησαν ή θα εκλεγούν εν μέσω κρίσης είναι καταδικασμένες να καούν στην πυρά της. “Από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρήμα, η κατάσταση θα είναι τραγική”, επεσήμανε.

Όσον αφορά στα περιθώρια που έχει η χώρα να αντιδράσει στη διαπραγμάτευση, εκτίμησε ότι είναι ελάχιστα. “Στην πρώτη συμφωνία που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρχαν περιθώρια για καλύτερη διαπραγμάτευση. Εκείνη η φάση ήταν καλύτερη για χειρισμούς”, υπογράμμισε.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ήταν φειδωλός όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών, αλλά και στα εσωκομματικά. “Είναι η περίοδος δύσκολη. Δεν υπάρχει καιρός για εσωκομματικά. Δεν είναι περίοδος για άτακτες κινήσεις. Στη νέα εποχή όλοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Απαιτείται ψυχραιμία από όλους”, είπε σε όσους έθεσαν το ζήτημα, παραδεχόμενος πάντως πως “έχουμε κι εμείς πολλή δουλειά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση