GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δημήτρης Μάρκος μας "ταξιδεύει" στα Πετράλωνα - BINTEO

Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη μετακομίζουν "Στη γειτονιά μας", περπατούν στους δρόμους της, βλέπουν εικόνες, ακούνε ...

Ο Δημήτρης Μάρκος μας ταξιδεύει στα Πετράλωνα - BINTEO

Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη μετακομίζουν "Στη γειτονιά μας", περπατούν στους δρόμους της, βλέπουν εικόνες, ακούνε ιστορίες και αναζητούν εκείνα τα μέρη και τα πρόσωπα που την κάνουν μοναδική.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου οι παρουσιαστές μας πάνε μια βόλτα σε μια θρυλική συνοικία με παρελθόν αλλά και πολύ μέλλον: Τα Πετράλωνα. Μία περιοχή που όσα χρόνια κι αν πέρασαν δεν έπαψε ποτέ να είναι γειτονιά, δεν ξέχασε και όπως όλα δείχνουν δεν θα ξεχάσει πότε την ταυτότητά της.

Ο Δημήτρης και η Φωτεινή κάνουν βόλτα με τα ποδήλατά τους και μια παρέα νέων ποδηλατιστών που δεν μένουν στα Πετράλωνα, αλλά αποφάσισαν να αξιοποιήσουν ένα πανέμορφο κτίριο της περιοχής.

Ο Δημήτρης περπατάει στους δρόμους των Πετραλώνων παρέα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος μας μιλάει για την αγάπη του για την περιοχή και πως κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνει στο αγαπημένο του καφενείο και παίζει μπιρίμπα με τους φίλους του από το Γυμνάσιο.

Ο 88χρονος Δημήτρης Λιβιεράτος με τη Γερμανίδα σύζυγό του Ίγκριντ μας υποδέχονται στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Ο κ. Λιβιεράτος θυμάται τα Πετράλωνα πριν τον πόλεμο και μετά. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, δεν σκέφτηκαν ποτέ να αποχωριστούν τη γειτονιά τους.

Επόμενη στάση το συνεταιριστικό καφενείο που έξι πρώην άνεργοι αποφάσισαν να ανοίξουν από την μεγάλη τους αγάπη για τον συνάνθρωπο και του έδωσαν την ονομασία "Έξι".

Ένα από τα γραφικά στοιχεία των Πετραλώνων είναι ο θερινός κινηματογράφος "Ζέφυρος". Η βόλτα μας μυρίζει αγιόκλημα, η παλιά μπομπίνα και το χαλίκι μας θυμίζουν άλλη εποχή γιατί η ιδιοκτήτρια του κινηματογράφου δεν αποφάσισε ποτέ να τον πουλήσει ακόμα και όταν κάποιοι της έδιναν… ανοιχτή επιταγή. Ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, μας μιλάει για τον Αλέκο Αλεξανδράκη και την γνωστή ταινία, "Συνοικία το όνειρο", που λογοκρίθηκε όταν προβλήθηκε.

Στη βόλτα μας συναντάμε και την Ελένη Φλεβοτόμου, μια ρομαντική κατασκευάστρια φιγούρων καραγκιόζη, αλλά και την 90χρονη κυρία Ελένη Αγγελόγλου, κάτοικο στη θρυλική πολυκατοικία του Ασυρμάτου από το 1967 που θυμάται τις δύσκολες στιγμές φτώχειας.

Άλλη μία ηθοποιός που αγαπάει την περιοχή η Κατερίνα Μαυρογεώργη, κάνει βόλτα μαζί μας στη γειτονιά και στο γνωστό "στοιχειωμένο" σπίτι των Πετραλώνων και μας διηγείται τον μύθο γύρω από αυτό.

Τέλος, συναντάμε τον γνωστό ως "Batman", Γιώργο Νάσιο, που παρέα με τον ηθοποιό και φίλο του Ερρίκο Λίτση, θυμούνται την εποχή που οι πόρτες στις αυλές των σπιτιών ήταν ακόμα ανοιχτές. Τι έχει αλλάξει σήμερα;

"Στη γειτονιά μας" με τον Δημήτρη Μάρκο και την Φωτεινή Πετρογιάννη, κάθε Κυριακή στις 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση