GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι σημαίνει η ελληνική αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις...

Με την αποχώρηση των κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Παππά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες διακόπηκαν αιφνιδίως, λίγο π...

Με την αποχώρηση των κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Παππά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες διακόπηκαν αιφνιδίως, λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.
Κατά πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα, μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν ακόμα τεράστιρς διαφορές.
Κοινοτικές πηγές, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής έκτακτου EuroWorking Group τη Δευτέρα, αλλά και ότι στο Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου δεν θα συζητηθεί καν το θέμα της Ελλάδας, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις συνομιλίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel, τα μέλη της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης μόλις έφυγαν από το κτίριο της Κομισιόν. Οπως σχολιάζει μάλιστα ο Spiegel «αυτό δεν μπορεί να είναι καλό».


Τι ανακοίνωσε η Κομισιόν για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής για την κατάρρευση των διαβουλεύσεων θεσμών-Ελλάδας στις Βρυξέλλες.
«O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.
Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.
O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα».

5 σχόλια

  1. Άντε να τελειώνουμε με αυτά τα βαμπίρ της ευρωπαϊκής και αμερικανικής ΕΛΊΤ με τα ευρώ και τα δολάρια τους.... Κατεβάσετε τους Ρώσους και τους Κινέζους να πάρουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης οι Ρώσοι και του Πειραιά οι Κινέζοι , φέρτε και τον αγωγό τον Ρώσων επίσης να τους δώσουμε χώρο να κάνουν και στρατιωτικές βάσης οι Ρώσοι και ας περιμένουν οι ΙΤΑΛΟΊ οι ΓΆΛΟΙ και οι ΙΣΠΑΝΟΊ να τους σώσουν τα βαμπίρ του Ευρωπαϊκού βούρκου.... Αμολήστε και τους μετανάστες προς της χώρες τους ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΥΚΆ ....

    Α-Ρ-Κ-Ε-Τ-Α ΜΕ ΤΑ ΒΑΜΠΊΡ ....ΟΎΤΕ ΒΉΜΑ ΠΕΊΣΩ....ΑΥΤΟΊ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΑΊΡΟΙ....και που ξέρετε ίσως πάρει φωτιά και η Ευρώπη και ελευθερωθούν και άλλοι ΛΑΟΊ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από αύριο αν τσακισθούν τα διεθνή Χρηματιστήρια..... και οι αγορές ορμήσουν σαν ύενες σε Γαλλία και Ιταλία θα δείτε πλάκες..

    1) Όταν λέει το Δ.ΝΤ το χρέος είναι δεν βιώσιμο ΤΟΤΕ γιατί παραβίασε τον μηχανισμού του και δανέιζε μια χώρα ΑΦΕΡΡΕΓΓΥΑ;;;;;;;;

    2) Και δανέιζε μάλλον υπάρχουν εγγυητές ποιοι ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;;ΤΟ Δ! ΡΑΙΧ;;;εεε ας καθίσουν τώρα ολοι στο ΠΑΛΟΎΚΙ οι τοκογλύφοι ... η ας πιάσουν οι ίδιοι τα 300 δις που έβγαλαν έξω οι συνεργάτες τοιυς Γερμανοτσολιάδες και οι ΕΔΩ Ταγματασφαλίτες με τα πολλά θαλασσοδάνεια ....θα έχει πολύ πλάκα το καλοκαίρι ΑΥΤΌ....

    ΤΣΙΠΡΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΆΛΛΟ ΠΕΊΣΩ.....δεν θέλουμε ευρώ χωρίς ευρώ στην τσέπη...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΑΖΊ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Ε, άι στο διάολο κι αυτοί και το Ευρώ τους
    Γράφει ο mitsos175

    Θέλουν ολόκληρη σχεδόν τη σύνταξη ενός μήνα από όλους τους συνταξιούχους! Κι άλλα τόσα από την αύξηση του ΦΠΑ!
    "Σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ, ανέρχεται η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας".
    Ακόμη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2,6 άτομα ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος, ανέρχεται στα 950 ευρώ περίπου.

    Τι ζητάνε τα κοράκια; Το 2 με 2,5% του ΑΕΠ που σημαίνει πάνω από 2 δις μόνο από τις συντάξεις κι άλλα τόσα από την αύξηση του ΦΠΑ! Δηλαδή πήραν 4,5 δις "ζεστά" από την αρχή του χρόνου, δεν τους φτάνει να πάρουν μέχρι τέλους του χρόνου άλλα 18, αλλά θέλουν να κόψουν σαδιστικά, απάνθρωπα ακόμα 4,5 δις από το ήδη πενιχρό εισόδημα των φτωχών! Δηλαδή όσο τους δίνουμε απαιτούν κι άλλα! Ε άι στο διάολο κι αυτοί και το Ευρώ τους.

    Τι θα γίνει όμως; Ελπίζω για το καλό της κυβέρνησης να προχωρήσουν πραγματικά στη ρήξη και να μην κάνουν το θέατρο της Κύπρου που στην πρώτη δυσκολία υποχώρησαν. Πρέπει να γίνει σαφές ότι δώσαμε αρκετά.

    Αν πράγματι γίνει ρήξη θα είναι μια πολύ σωστή απόφαση. Θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, την απαλλαγή από την θηλιά της ΕΕ. Φυσικά θα πρέπει να γίνουν κι άλλα. Όμως είναι σίγουρο πως η χώρα θα απαλλαγεί από ένα άδικο και καταστροφικό για την οικονομία της χρέος.

    Η ΝΔ νομίζει πως οι δανειστές θα απαιτήσουν την επιστροφή του Σαμαρά μέσω οικουμενικής ή αλλιώς αποστασίας. Λογαριάζουν όπως πάντα χωρίς τον κόσμο.

    Εκείνο που είναι πραγματική καταστροφή είναι μια ακόμα χρονιά μνημονίου, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση, ανεργία, φτώχεια. Δεν θα ανεχτούμε άλλες μειώσεις, κι αν στην γαλάζια συμμορία ανησυχούν για τα φράγκα των δανειστών, να δώσουν οι νεοδημοκράτες τις δικές τους συντάξεις ή μισθούς.

    Οι εργαζόμενοι μπορούμε να νικήσουμε. Εμείς παράγουμε, εμείς εργαζόμαστε, από εμάς προέρχεται το χρήμα, οποιαδήποτε ονομασία κι αν έχει. Αν γίνει λοιπόν σωστή διαχείριση. σωστή πολιτική θα τα καταφέρουμε οπωσδήποτε. Αυτό ακριβώς τρέμουν οι τοκογλύφοι και η πολιτική τους εκπρόσωπος στη χώρα.

    Ελπίζω να μην είναι απλά ένα επικοινωνιακό κόλπο παρόμοιο με αυτά των προηγούμενων γιατί τα παλιά κόλπα δεν πιάνουν πλέον. Εύχομαι να υπάρξει πραγματική ρήξη έστω και τώρα.
    Επισημαίνω πως ο χειρότερος κίνδυνος είναι η προσποιητή υποχώρηση, που θα οδηγήσει σε δήθεν αμοιβαίους συμβιβασμούς στην ουσία όμως στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής μέσω της "σαλαμοποίησης".

    Το μνημόνιο έχει πολύ μακροπρόθεσμους στόχους. Η μέθοδος του είναι η συνεχής επίθεση στα δικαιώματα και τα φτωχά εισοδήματα μέχρι να μην απομείνει απολύτως τίποτα. Μέχρι να γίνει λούμπεν όλη η εργατική τάξη. Τώρα περισσότερο από ποτέ ας αγωνιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ύσκεψη αρχηγών ζητάει και ο Κυριάκος…

    Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε -με ανάρτησή του στο Twitter- σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    “Απαραίτητη έστω...
    και τώρα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να μπουν στο τραπέζι ισοδύναμα μέτρα περικοπής δαπανών αντί αύξησης φόρων”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης...


    ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.....ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΆΜΙ ΚΑΙ Η Δ.Ν ΈΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΉ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ....

    ΤΣΙΠΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΠΆΜΕ ΜΑΖΊ ΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γρηγόρης είναι της ευθείας, της αντρικής σχολής Σαμαρά και δεν σηκώνει προσβολές
    Τι δεν κατάλαβε, ο Ψαριανός τελικά; ότι είναι με τους δανειστές ή με τους πιστωτές; γιαυτό ΧΤΥΠΟΎΣΕ ΚΑΙ είπε την Φωτίου κ σούργελο.;;;;

    Που είναι ο ρημαγδος των Μ.Μ.Ε και του ΚΟΥΚΟΥΕ να του πουνε ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ..ΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΉΣΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΔΆΧΤΥΛΟ ΘΑ ΠΆΕΙ ΓΙΑ ΕΠΈΜΒΑΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ Ο ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ... ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΕΊΜΑΙ;;;ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΑΣΊΣΤΑΣ;;;; ΧΑ ΧΑ

    Τέλος πάντων αν δεν τους γαμήσουμε ένα είναι σίγουρο ότι θα μας γαμήσουν οι γερμανοτζολιαδες... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΊ ΚΑΙ ΠΛΟΎΣΙΟΙ ΟΙ ΓΑΜΗΜΈΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ...

    ΟΡΓΑΝΩΘΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΆΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΦΆΝΕ ΑΥΤΟΊ ΣΤΟ ΑΛΑΤΣΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση