GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τη Βουλή

«Μπουρλότο» στην εν εξελίξει κοινοβουλευτική διαδικασία για το δημοψήφισμα έβαλε η -κατά παράβαση του κανονισμού- κίνηση της Ζωής Κωνσταν...

«Μπουρλότο» στην εν εξελίξει κοινοβουλευτική διαδικασία για το δημοψήφισμα έβαλε η -κατά παράβαση του κανονισμού- κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να επανέλθει στη θέση της στο Προεδρείο παρότι είχε μόλις κατέβει για να μιλήσει από το βήμα, την ώρα που μιλούσε ο Αντ. Σαμαράς.
Η κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι διέκοψαν τη διαδικασία, αναγκάζοντας και τον Αντ. Σαμαρά απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα να του πει: «Να την μαζέψετε».
Στη συνέχεια και παρά τις επαλειμμένες εκκλήσεις της Προέδρου της Βουλής να συνεχίσει την ομιλία του ο κ. Σαμαράς, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από την Ολομέλεια ενώ ο πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο για «δικτατορικές» πρακτικές εκ μέρους της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την ότι εφαρμόζει τον κανονισμό της Βουλής κατά το δοκούν.


Η εξέλιξη του επεισοδίου προκάλεσε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρότεινε τη δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αίτημα που έγινε δεκτό από την έδρα. Ωστόσο οι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας διαμηνύουν ότι δεν θα επιστρέψουν στην αίθουσα αν συνεχίζει να προεδρεύει η κ. Κωνσταντοπούλου.
Η θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στην έδρα της την ώρα που στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο Αντώνης Σαμαράς. Ακριβώς πριν τον κ. Σαμαρά είχε κατέβει από το Προεδρείο για να μιλήσει ως βουλευτής κάτι που έχει το δικαίωμα να κάνει χωρίς όμως, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, να έχει το δικαίωμα να ξαναπροεδρεύσει στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση