GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Εργαζόμαστε για μία συμφωνία όχι για σενάριο χρεοκοπίας

«Βρισκόμαστε επί ξυρού ακμής. Όταν τίθενται συνεχώς καινούργια ζητήματα, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στις συζητήσεις ή όταν δεν απαντι...

Βούτσης: Εργαζόμαστε για μία συμφωνία όχι για σενάριο χρεοκοπίας

«Βρισκόμαστε επί ξυρού ακμής. Όταν τίθενται συνεχώς καινούργια ζητήματα, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στις συζητήσεις ή όταν δεν απαντιούνται κάποια πολύ βασικά θέματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά η επικινδυνότητα αυξάνεται, ενώ έχουν βρεθεί συμπτώσεις και συγκλίσεις σε αρκετά άλλα ζητήματα» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real. Ανέφερε ως τέτοιο ζήτημα το θέμα του χρέους σημειώνοντας πως «Οποιαδήποτε συμφωνία που δεν θα παρακολουθείται από μια τέτοια δεσμευτική συζήτηση -έστω στο πρώτο στάδιο- δεν έχει νόημα, είναι στον αέρα». 

Έκανε λόγο για υποκρισία αναφορικά με την αποχώρηση των κλιμακίων του ΔΝΤ τονίζοντας ότι «Είπανε πως δεν είναι πολιτικός οργανισμός, αλλά η δήλωση που έγινε ήταν απολύτως πολιτική και μάλιστα στη βάση λαθεμένων στοιχείων για να δημιουργηθεί η εντύπωση των Ελλήνων που καλοπερνάνε σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων». 

Ερωτηθείς αν η χώρα είναι έτοιμη και σε ποιο βαθμό για το σενάριο χρεοκοπίας, είπε: «Εργαζόμαστε για μία συμφωνία και δεν εργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε το σενάριο της χρεοκοπίας». Στο ερώτημα μήπως η γερμανική πλευρά έχει plan B, απάντησε: «Κάποιες δυνάμεις και απόψεις μέσα στην Ευρώπη γενικότερα έχουν πράγματι αυτό το πλάνο. Είναι το σχέδιο time out, να γίνει για τη χώρα μας, ώστε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα, είτε προς μεγάλες χώρες, Ιταλία, Γαλλία, να δεχθούν δεσμεύσεις στους προϋπολογισμούς τους είτε στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική να δεχθεί μια αυταρχική μετεξέλιξη της. Είναι σχέδιο μακροπρόθεσμο και η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα, αυτήν την στιγμή, από την πλευρά τους. Ελπίζω, πιστεύω, είμαι σίγουρος, επειδή απέχει από τον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό αυτό το σχέδιο για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπόστασή της, να μην κυριαρχήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση