GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσελέντης: Δεν αποκλείεται ισχυρός μετασεισμός

Δεν αποκλείει ισχυρό μετασεισμό στον Βόρειο Ευβοϊκό (που έδωσε το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ τα χαράματα) ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστ...

Τσελέντης: Δεν αποκλείεται ισχυρός μετασεισμός

Δεν αποκλείει ισχυρό μετασεισμό στον Βόρειο Ευβοϊκό (που έδωσε το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ τα χαράματα) ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης επεσήμανε την πρόσφατη πρόβλεψη της "Ομάδας Βαν" για σεισμό στην ευρύτερη περιοχή, περίπου 6 Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει από τον ΟΑΣΠ την ενίσχυση του φορητού δικτύου σεισμογράφων. "Εγώ αυτό όφειλα να κάνω. Ο κύριος Βαρώτσος δεν πέφτει ποτέ έξω. Ίσως λίγο ως προς το μέγεθος" σημείωσε.

Πάντως, ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος για έναν τέτοιο σεισμό γιατί οι κατασκευές μας είναι θωρακισμένες. Όπως είπε "ούτε ένας σοβάς δεν θα πέσει".

Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 27 μετασεισμοί έως 3,8 Ρίχτερ από τον ίδιο εστιακό χώρο.

Σήμερα, ο κ. Τσελέντης ζήτησε και πάλι να βρεθεί λύση στο ζήτημα των επιστημόνων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στα τέλη Ιουνίου και θα βρεθεί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χωρίς νυχτερινή βάρδια στην καταγραφή των σεισμών. Όπως υπογράμμισε το θέμα γίνεται σοβαρότερο, επειδή το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ως Εθνικό Ινστιτούτο Καταγραφής Τσουνάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση