GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βιβλιάρια πρόνοιας σε εργολάβους, επιχειρηματίες, εισοδηματίες

Έρευνα-σκούπα για «μαϊμού» δικαιούχους βιβλιάριων πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, διενεργεί το ΣΔΟΕ, ύστερα από σχετική παραγγελία που έδωσε...

Βιβλιάρια πρόνοιας σε εργολάβους, επιχειρηματίες, εισοδηματίες
Έρευνα-σκούπα για «μαϊμού» δικαιούχους βιβλιάριων πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, διενεργεί το ΣΔΟΕ, ύστερα από σχετική παραγγελία που έδωσε ο απερχόμενος εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος.
Προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού, σύμφωνα με την οποία, τα τελευταία χρόνια εισάγονται σε πολλά εφημερεύοντα νοσοκομεία της πόλης ασθενείς που δηλώνουν ασφαλιστικά ακάλυπτοι. Προσκομίζοντας στη συνέχεια βιβλιάρια πρόνοιας, οι ίδιοι πιστοποιούν -κατά την καταγγελία- ότι ως άποροι είναι δικαιούχοι δωρεάν ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης.
Όπως αναφέρεται στην ίδια καταγγελία, διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ως «πρωταγωνιστές» της παραπάνω πρακτικής εμφανίζονται ασθενείς, που «αποδεδειγμένα διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία». Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, οι επαγγελματικές τους ιδιότητες είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, εργολάβοι και εισοδηματίες. Το φαινόμενο αυτό, όπως καταγγέλθηκε, πήρε διαστάσεις μετά το 2009.
Με βάση τα παραπάνω ο εισαγγελέας Εφετών Αργ. Δημόπουλος παρήγγειλε από το ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πλαστογραφίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης, της υπηρεσιακής απιστίας, πράξεις που όλες στρέφονται κατά του Δημοσίου, όπως επίσης της παράβασης καθήκοντος.
Στην παραγγελία του ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να γίνει σε βάθος έρευνα, η οποία θα φτάσει έως το 2009, κι αν χρειαστεί ακόμη πιο πίσω. Ζήτησε δε να επισυναφθούν οι καταστάσεις με όλα τα στοιχεία των ατόμων που είναι εφοδιασμένα με βιβλιάρια πρόνοιας κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις λήψης δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στο πλαίσιο της έρευνας, θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από τους υπεύθυνους των προνοιακών υπηρεσιών και τους διοικητές των νοσοκομείων του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ εφόσον επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα καλούνται να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση