GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίσιμη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή...

Κρίσιμη για τις εξελίξεις είναι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθεί αύριο Π...

Κρίσιμη για τις εξελίξεις είναι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή, στις 18:00, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο, η διάρκεια ενημέρωσης ή δήλωσης από τον πρωθυπουργό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 λεπτά.
Οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή δήλωσης της κυβέρνησης για πέντε λεπτά.
Η απάντηση του πρωθυπουργού στις απόψεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβεί τα πέντε λεπτά.
Οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων έχουν δικαίωμα δευτερολογίας για τρία λεπτά και ο πρωθυπουργός κλείνει τη συζήτηση μέσα σε πέντε λεπτά.
Δικαίωμα ενημέρωσης έχουν και οι αρμόδιοι υπουργοί για δέκα λεπτά αρχικά ενώ η δευτερολογία τους δεν μπορεί να ξεπερνά τα πέντε λεπτά.
Αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και των υπολοίπων μελών της ελληνικής αποστολής, από τις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.
Ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας θα εξετάσει με υπουργούς και τεχνοκράτες τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά και θα σχεδιαστεί η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης ενόψει νέων συναντήσεων, που πιθανώς να γίνουν και πάλι στις Βρυξέλλες.
Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις προτάσεις των πιστωτών, θέση που εξέφρασε και ο πρωθυπουργός στη μεταμεσονύκτια δήλωσή του στις Βρυξέλλες.
Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν πρόταση που δεν αποτελεί βάση συζήτησης με τη μορφή που έχει σήμερα το πεντασέλιδο προσχέδιο συμφωνίας των θεσμών που παρουσιάστηκε στην ελληνική πλευρά στη χθεσινοβραδινή συνάντηση των Βρυξελλών . Εξέφρασαν, ωστόσο, την άποψη ότι αφήνει περιθώρια συμβιβασμών έτσι ώστε να είναι δυνατή μια συμφωνία το αμέσως επόμενο διάστημα.
Όπως ανέφεραν πρόκειται για μια πρόταση συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) η οποία επαναφέρει μέτρα που είχαν τεθεί εκτός συζήτησης στις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group.
Ωστόσο, η πραγματοποίηση η μη της ενημερωτικής συνεδρίασης είναι σε εκκρεμότητα και θα γίνει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, καθώς κυβερνητικό στέλεχος θα κάνει την ενημέρωση.

2 σχόλια

  1. Αυτός ο μαλάκας ο μπεκρούλιακας ο Γιούνκερ νομίζει ότι θα ζούμε με συντάξεις 300 ευρώ χωρίς ΕΚΑΣ θα πληρώνουμε τα πάντα με τιμές Ελβετίας και μας το παίζουν και φιλέλληνες...

    Ας τα πούμε λοιπών ΑΝ πάνε να πνίξουν την ΕΛΛΆΔΑ έρχεται πόλεμος κανονικός πόλεμος μετά την Κριμαία την Ελλάδα θα κάνομε εμείς Ρώσικη βάση Άλλη Γιουγκοσλαβία δεν σηκώνουν στα Βαλκάνια οι Ρώσοι....Τσίπρα πολύ τους χαϊδεύεις ας τα πληρώσουν αυτοί που έδιναν στους σαμαροβεληζελους τα δάνεια και από ιδιωτικά τα έκαναν ΚΡΑΤΙΚΆ....

    Τσίπρα και πες ΣΤΟΝ ΛΑΟ κανε εκλογές ότι σου ζητούν συντάξεις στα 70 χρόνια και 200 ευρώ , και μισθούς 360 ευρώ με τιμές Ελβετίας για όλα τα προϊόντα για να δούμε ποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ θα ψηφίσουν ΥΠΈΡ ΤΗΣ Ε.Ε......ΆΝΤΕ ΝΑ ΠΆΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ.. βα δουμε τι θα ποσοστσα θα παρουν τα ποταμια το πασοκ η Ν.Δ και όλοι αυτοί οι τραχανάδες ...ΜΗΝ ΚΆΝΕΙΣ ΒΉΜΑ ΠΕΊΣΩ ..Η ΑΠΑΊΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΣΊΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΊΝΙ ....ΑΣ ΤΟΥΣ ΦΩΝΆΞΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ..ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν πολλοί ηληθιοι ακόμη, δυστυχώς....

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση