GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ: Δεν περιμένω πρόοδο σήμερα - Σειρά της Ελλάδας να συμβιβαστεί

 Tο ότι ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, αλλά απόψε στο Εurogroup δεν αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρ...

Ντάισελμπλουμ: Δεν περιμένω πρόοδο σήμερα - Σειρά της Ελλάδας να συμβιβαστεί

 Tο ότι ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, αλλά απόψε στο Εurogroup δεν αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο. 

"Αποστολή μας σήμερα είναι να φέρουμε τη συμφωνία πιο κοντά, αν και δεν είμαι σίγουρος πως θα σημειωθεί πρόοδος", δήλωσε ο επικεφαλής του Εurogroup, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει παράταση πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας του προγράμματος, στις 30 Ιουνίου.  "Ελπίζω ότι θα έρθουν με περισσότερες προτάσεις για να μπορέσουμε να καταλήξουμε (σε μια συμφωνία), όμως είμαι πολύ απαισιόδοξος" ότι θα υπάρξει σήμερα συμφωνία, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ

"Στην πρόταση που έχουν υποβάλλει οι θεσμοί υπάρχουν συμβιβασμοί και έχουν γίνει υποχωρήσεις, τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να συμβιβαστεί" πρόσθεσε ο κύριος Ντάισελμπλουμ, προειδοποιώντας παράλληλα πως ο χρόνος που απομένει "γίνεται πολύ λίγος".

"Πρέπει να δούμε τι θα μας πουν οι θεσμοί, αλλά μικρή πρόοδος έχει γίνει. Πρέπει να υπάρξει μία αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το πρόγραμμα που έχουμε και έχει παραταθεί λήγει στο τέλος του μήνα. Το επόμενο βήμα για μία βιώσιμη, και οικονομικά βιώσιμη, συμφωνία πρέπει να γίνει από την ελληνική πλευρά", επεσήμανε ο επικεφαλής της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

O κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε πως οι θεσμοί παραμένουν ανοιχτοί σε εναλλακτικά μέτρα που θα προτείνει η Αθήνα, όμως αποσαφήνισε πως το τελικό σχέδιο θα πρέπει να "βγαίνει" και να είναι "δημοσιονομικά βιώσιμο".

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι "για να αποδεσμευτούν νέα κεφάλαια απαιτείται νέο πρόγραμμα" και ξεκαθάρισε ότι “δεν συζητάμε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αν δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση