GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή: Τι απάντησε το ΔΝΤ για τους Έλληνες δημοσιογράφους...

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έλαβε απαντητική επιστολή από το ΔΝΤ σχετικά με την εκπαίδευση Ελλήνων δημοσιογράφων από το Διεθνές...

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έλαβε απαντητική επιστολή από το ΔΝΤ σχετικά με την εκπαίδευση Ελλήνων δημοσιογράφων από το Διεθνές Ταμείο. Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι πήγαν με πρόγραμμα υποτροφίας στο ΔΝΤ αλλά δεν δόθηκαν τα ονόματα τους

Η επιστολή φέρει την υπογραφή του εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.
Σχετικά με το θέμα, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ευχαριστώ τον κ. Gerry Rice, που έδωσε άμεση απάντηση στην επιστολή μου για το γνωστό θέμα που προέκυψε με τη δήλωση Ρουμελιώτη στη Βουλή.
Με μία προσεκτική ανάγνωση του περιεχομένου της, διαπιστώνεται ότι η απαντητική επιστολή έχει πολύ ενδιαφέροντα σημεία. Στην μετάφραση που έχω κάνει, οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου, αλλά τα συμπεράσματα καλό είναι να εξαχθούν κατά τη κρίση του καθενός ξεχωριστά.
Πάντως γίνεται η παραδοχή ότι δύο Έλληνες δημοσιογράφοι μετείχαν του ΔΝΤ προγράμματος υποτροφιών που φαίνεται ότι κανείς μας δεν ήξερε. Περιμένω από την ΕΣΗΕΑ ή την ΠΟΕΣΥ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα να γνωστοποιήσει αν υπήρξε πρόσκληση ενδιαφέροντος από το ΔΝΤ για αυτά τα ταξίδια «υποτροφίας» με ανοικτή συμμετοχή για όλους τους δημοσιογράφους ή, τελικά, έγινε ΕΠΙΛΟΓΗ με άλλες διαδικασίες.
Σε ότι αφορά την μη γνωστοποίηση των ονομάτων των δύο δημοσιογράφων, έχω να κάνω το εξής σχόλιο:
Κατά την άποψή μου, δεν συντρέχει λόγος μυστικότητας. Προτρέπω οι ίδιοι οι δύο δημοσιογράφοι να δώσουν το όνομά τους, για να τελειώσει η συνολική λάσπη. Αν δεν το πράξουν, θα πρέπει πάλι να απευθυνθώ στο ΔΝΤ. Και αν το ΔΝΤ αρνηθεί να βοηθήσει, τότε ενοχοποιεί μία διαδικασία την οποία το ίδιο το Ταμείο παρουσιάζει ως θετική πρωτοβουλία του".

Η ελληνική μετάφραση της επιστολής του κ. Rice, έχει ως εξής:
"Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Σας ευχαριστώ για την από 18 Ιουνίου επιστολή σας. Σε απάντηση του άμεσου ερωτήματός σας μπορώ να σας πω ότι το ΔΝΤ δεν έχει ποτέ διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για Έλληνες δημοσιογράφους. Επί της ευκαιρίας του ερωτήματός σας όμως, θα ήθελα να σας δώσω μια πιο διευρυμένη απάντηση:
Από το 2006, το ΔΝΤ έχει υποστηρίξει ένα πρόγραμμα υποτροφιών που προσφέρει σε μικρές ομάδες δημοσιογράφων που προέρχονται κυρίως από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και από χώρες με αναδυόμενη οικονομία, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις Εαρινές και Ετήσιες Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Το πρόγραμμα παρέχει μια ευκαιρία για τους δημοσιογράφους - που κατά κανόνα δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν αυτές τις συναντήσεις - να καλύψουν αυτές τις σημαντικές οικονομικές συζητήσεις και να συναντήσουν τους ηγετικούς διαμορφωτές της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής παγκοσμίως. Σε μερικές περιπτώσεις, το πρόγραμμα έχει επεκταθεί έτσι, ώστε να συμπεριλαμβάνει συμμετέχοντες από χώρες υψηλότερου εισοδήματος, που μπορεί όμως να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή να έχουν δεχθεί τη στήριξη του Προγράμματος του ΔΝΤ.
Από το 2006, περίπου 300 δημοσιογράφοι από 90 χώρες έχουν προσκληθεί και έχουν παρακολουθήσει τις Ετήσιες και Εαρινές Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της σχεδόν 10ετούς περιόδου, υπήρξαν μόνο 2 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες με την ανωτέρω υποτροφία έχουν ακριβώς το ίδιο καθεστώς με οποιοδήποτε άλλο μέλος του Τύπου που καλύπτει τις Συναντήσεις, την ίδια πρόσβαση, περιορισμούς και εργασία στο Κέντρο Πολυμέσων.
Ελπίζω ότι αυτή η πληροφορία να είναι χρήσιμη.
Ειλικρινά δικός σας,
Gerry Rice
Διευθυντής Τμήματος Επικοινωνίας, ΔΝΤ".

5 σχόλια

  1. Το πρωί ο δημοσιοκαφρος παπαγάλος Στούπας μιλά στο γνωστό κανάλι στου ΣΚΑΙ για δελτίο στα τρόφιμα ..... Δεν γνωρίζει ο ΜΑΛΑΚΑΣ ότι υπάρχει δελτίο στα τρόφιμα εδώ και 6 χρόνια;;....το όλοι μαζί μπορούμε του ΣΚΑΙ τι είναι ;;; η συλλογή φάρμακον τι είναι;; ...

    Τα 2/3 του ΛΑΟΥ είναι στην θάλασσα είναι πτωχευμενοι η άνεργοι και αυτοί σφυρίζουν για να μην χάσουμε το ΕΥΡΏ;;;που δεν έχουμε !!!!

    Λενε τα κόμματα ποτάμι ,πασοκ, νδ, ότι κόπτονται για την ιδιωτική οικονομία.... ΠΑΡΑΜΎΘΙ ... κόπτονται για της πολυεθνικές και για τα πολύκαταστήματα των 20 ΣΤΡΕΜΜΆΤΩΝ.... δεν ενδιαφέρει το μπακάλικο της γειτονιάς, το χρωματοπολιο της γειτονιάς, ο φούρνο της γειτονιάς κ.τ.λ...

    ΑΜ ΤΟ ΆΛΛΟ που Βγάζουν μελέτες και λένε ότι οι νέοι εργαζόμενοι πληρώνουν της συντάξεις τον γερόντων !!!!! ΡΕ κερατάδες αυτοί που παίρνουν σύνταξη και ιδικά από τον ιδιωτικό τομέα δεν πλήρωναν 35-40 εισφορές χρόνια εισφορές !!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΊΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΌΤΙ ΜΑΖΊ ΤΑ ΦΆΓΑΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΆ ΤΟΥΣ ....

    Και καλά να λένε οι φίλοι σας Ευρωπαίοι ότι στην Ελλάδα είμαστε ΌΛΟΙ μαφιόζοι και τα φάγαμε δεν μας λένε τα 23 τρισεκατομμύρια χρέους όλης της Ευρωζώνης ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ δημιουργήθηκε ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΕΊΝΑΙ αυτά τα 23 τρισεκατομμύρια !!!!!

    ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΒΟΡΘΩΚΑΝΑΛΑ της Ε.Ε ελιτ για της εκροές καταθέσεων στην ΕΛΛΆΔΑ και από της Ελληνικές τράπεζες !!!!! ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΊΛΑΝΕ για ΙΤΑΛΙΑ---ΓΑΛΛΙΑ---ΙΣΠΑΝΙΑ---..μούγκα ΔΙΌΤΙ αν μαθευτεί θα καταρρεύσει η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΚΆ μονομιάς....Που αυτό θα γίνει 10.000% αν δεν αλλάξουν μυαλά ..

    Να μας απειληται ΔΥΝΑΤΆ .... και θα σας στείλουμε όλο το μουσουλμακικο καμβά να σας ζωγραφίσει .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξυπνε νεοελληνα σε λιγο καιρο να δουμε τι θα λες οταν ο ΣΥΡΙΖΑ μας παει στην χρεωκοπια !!! Τωρα τα λες αυτα γιατι εισαι κατω απο την ομπρελα του ευρω. Θελεις να λες στην υγεια των κοροιδων. Ο χρονος ομως εγγυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Του Κώστα Βαξεβάνη στο Κουτί της Πανδώρας


    Είναι πάντα δύσκολο να γράφω για συναδέλφους. Όχι γιατί πιστεύω στην κακώς νοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη. Είμαστε αλληλέγγυοι για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, όχι για να συγκαλυφθεί το ψέμα. Αυτή είναι αλληλεγγύη. Η σιωπή και η απόκρυψη δεν είναι αλληλεγγύη, είναι υπόσχεση πως στο μέλλον θα γίνουμε χειρότεροι και θα απολογηθούμε σε πράγματα που δεν αξίζουν και δεν μας ταιριάζουν.

    Είναι όμως πάντα δύσκολο να γράφεις για ανθρώπους που ξέρεις, είτε τους εκτιμάς είτε όχι. Σημαίνει πως σε ένα βαθμό έχεις αποτύχει και εσύ αφού κατάφεραν να επικρατήσουν έτσι ώστε να απαιτείται η δημόσια έκθεση και ο κολασμός. Πως η δημοσιογραφία, τα όργανά της, οι αναστολές που πρέπει να έχει όποιος υπηρετεί την κοινωνία απ τη θέση του δημοσιογράφου έχουν αποτύχει. Δεν υπάρχουν αλάθητοι, αλλά ακόμη και όσοι κάνουν λάθος μπορούν να είναι αξιοπρεπείς. Ζούμε την εποχή που η αξιοπρέπεια εχθρεύεται τη δημοσιογραφία.

    Αρκετοί σοκαρίστηκαν από τις αποκαλύψεις του Ρουμελιώτη στην Επιτροπή της Βουλής, πως δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν με το αζημίωτο σεμινάρια του ΔΝΤ. Κι όμως το είχε παραδεχθεί ο “επικοινωνιολόγος” της SIEMENS και διοργανωτής των σεμιναρίων το 2011, εξεταζόμενος από τον Πάνο Καμμένο στην Επιτροοπή για τη SIEMENS, Γιώργος Φλέσσας. Η διαφορά είναι πως τότε το σύστημα ήταν παντοδύναμο και δεν έβγαινε από την πόρτα της Βουλής παρά μόνο η βουή για τους βουλευτές που θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα.

    Αυτό το κοινό μυστικό και η κοινή διαπίστωση, πως δεν μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχουν τόσοι δημοσιογράφοι μουτζαχεντίν της λιτότητας και του μνημονίου, κάποιο λάκκο έχει η φάβα ή μάλλον τρύπα ο κουμπαράς, σήμερα αποκτά άλλη διάσταση αλλά ακόμη όχι τηλέφωνα και διευθύνσεις. Ποιοί είναι οι δημοσιογράφοι; Η ΕΣΗΕΑ δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει ποιοί είναι αυτοί που πληρώνονταν για να γράφουν άρθρα με παραγγελία. Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ασχολείται για να μοντάρει την προεδρική καρέκλα, με τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την ίδια ώρα, το HOT DOC αποκαλύπτει πως ο Τάκης Χατζής, εξέχον μέλος της δημοσιογραφικής κοινότητας με εκπομπές, sites και δημόσια αναγνώριση, ο οποίος κανοναρχεί το φιλοθέαμον κοινό στα μυστικά της παγκόσμιας κρίσης και οικονομίας, έχει μόλις απολυτήριο Δημοτικού, ενώ εξαπάτησε το Ελληνικό Δημόσιο, εκτός από τους θεατές, εισπράττοντας 1 περίπου εκατομμύριο ευρώ ως διευθυντής της ΕΡΤ και δημοσιογράφος της Γενικής Γραμματείας Τύπου. Δυό μισθοί έπεφταν στην τσέπη του την ώρα που κουνούσε το δάχτυλο δηλώνοντας την αναγκαιότητα της λιτότητας και την παθογένεια του Δημοσίου. Μίλαγε για τα πάντα, για τους τεμπέληδες έλληνες, για την ανεύθυνη αριστερά, για τη νομιμότητα ακόμη και για τα πλαστά πτυχία. Για όλους και για όλα. Έπαιρνε και συνεντεύξεις από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ ήταν αποσπασμένος στη ΝΔ, δηλαδή έπαιρνε συνέντευξη απ τον εργοδότη του κάνοντας διάφορα χατζηαβατικά προς επιβεβαίωση της αντικειμενικότητάς του.

    Πρόκειται αναμφίβολα για επιτυχία του δόγματος «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις» ή ό,τι επιλέξει η διαπλοκή. Ένας άνθρωπος με ελάχιστα γράμματα, υπηρέτησε το επάγγελμα των γραμμάτων, οι δημοσιογραφικές ενώσεις τον έκαναν μέλος τους, οι υπουργοί του έδωσαν θέσεις και συνεντεύξεις.

    Από την ημέρα που του γνωστοποιήσαμε τα συμπεράσματα της έρευνας για το πρόσωπό του, επισκέπτεται γραφεία υπουργών και επιχειρεί να βρει έναν τρόπο να στρογγυλοποιηθεί η υπόθεση που βγάζει μάτι. Να κινηθεί η κυβέρνηση με τρόπο που να μην τον εκθέτει. Σε προσωπικές κουβέντες μιλά για πολιτική δίωξη. Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο για να ξέρεις τον όρο πολιτική δίωξη. Τον χρησιμοποίησε ο Κουτσόγιωργας όταν δικαζόταν, ο Άκης όταν συνελήφθη και όποιος από τους πολιτικούς τύχει να πιαστεί στα πράσα.

    Ο Τάκης Χατζής είναι η απόδειξη για το ποιά είναι η ελληνική δημοσιογραφία, περισσότερο και απ όσο την εκθέτουν οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια του ΔΝΤ. Γι’ αυτούς που υποστηρίζουν πως είναι η ντροπή της δημοσιογραφίας θα διαφωνήσω. Είναι η εικόνα της. Δεν χρειαζόταν η αποκάλυψη του HOT DOC ότι έχει απολυτήριο Δημοτικού για να αξιολογηθεί. Έφτανε η στάση και ο λόγος του. Τα «κυρά τέτοια» που αποκαλούσε τις γυναίκες στο στούντιο, οι λαϊκότροπες εκφάνσεις του που εμφάνιζε επιτηδευμένα ως ευθύτητα, το λεξιλόγιο των 100 λέξεων. Αλλά όπως έλεγε παλιότερα και ο Λαζόπουλος «ακόμη και μια γριά με 10 εγκεφαλικά να βάλεις μπροστά στην κάμερα και να την δείχνεις κάθε μέρα, θα γίνει αντικείμενο θαυμασμού».

    Κάποτε δημοσιογραφούσαν ο Καζαντζάκης, ο Βενέζης και ο Βιδάλης. Σήμερα η κοινωνία αποδέχεται να δημοσιογραφείται από τον Τάκη Χατζή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....ανώνυμος είπε... 20 Ιουν 2015, 4:34:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση