GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ως εδω και μη παρεκει!

ΑΠΟ: http://tamgr.blogspot.com/ Ειμαστε γυρω στα 11.000.000. Εαν η Ευρωπη: 1) αδυνατει να μας βοηθησει = Αποδειξη οτι ειναι ΑΧΡΗΣΤΗ κ...

ΑΠΟ: http://tamgr.blogspot.com/

Ειμαστε γυρω στα 11.000.000. Εαν η Ευρωπη: 1) αδυνατει να μας βοηθησει = Αποδειξη οτι ειναι ΑΧΡΗΣΤΗ και ολοι αυτοι οι ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ "κυριοι" ειναι για τις κλωτσιες.
Εαν η Ευρωπη: 2) ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ να μας βοηθησει να ορθοποδησουμε = Αποδειξη οτι ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ απεναντι σε μια χουφτα ανθρωπους, οποτε και παλι ειναι για τις κλωτσιες!
Υπαρχει η B.R.I.C.S. (Β=Βραζιλια, 200 εκατομμυρια ψυχες, R=Ρωσσια, 260 εκατομ. ψυχες, Ι=Ινδια, 800 εκατομ. ψυχες, C=Κινα, 1 δισε, 350 εκατο. ψυχες(!!), S= Νοτια Αφρικη) η οποια B.R.I.C.S. επιθυμει να μας ΒΟΗΘΗΣΕΙ!
Μονο οι Κινεζοι εαν πτερνιστουν την ιδια στιγμη, θα ΚΙΤΡΙΝΙΣΕΙ η Ευρωπη!
Η Ελλαδα μας ΔΕΝ χρειαζεται τετοιες συμμαχιες! Οι καιροι ΑΛΛΑΞΑΝ! Ειναι φανερο οτι ολοι κυτταζουν τις ΤΣΕΠΕΣ τους!
Κι' εμεις τις δικες μας!
Ποιος θα το πει αυτο;
Ο Σαχλαμαρας;!
Ο Βουβαλιζελος;!
Ο ΑΜΕΑ-Γιωργακης;!
Ο Τσιπρας ΔΕΝ εχει -ακομα....- ευρωπαϊκες διαπλοκες! Εχει την δυναμη της χθεσινης εκλογης του για να πει το μεγαλο ΟΧΙ !!!
"Αποθανετω η ψυχη μου μετα των αλλοφυλλων"!!
Σε ΟΠΟΙΟΝ αρεσει !! Συνηθως η ΓΕΡΟΥΣΙΑ λεει -σχεδον παντα....- οχι. Δεν βλεπουν τον ταφο που τους περιμενει σε ενα- δυο- τρια χρονια!
Εμεις εχουμε παιδια. Η θα εχουν μελλον ΕΔΩ η ΟΛΟΙ μαζι λεμε το μεγαλο ΟΧΙ !!
Απλη συλλογιστικη.
Ευχαριστω
Tamis

9 σχόλια

  1. Σύσκεψη αρχηγών ζητάει και ο Κυριάκος…

    Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε -με ανάρτησή του στο Twitter- σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    “Απαραίτητη έστω...
    και τώρα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να μπουν στο τραπέζι ισοδύναμα μέτρα περικοπής δαπανών αντί αύξησης φόρων”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης...


    ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.....ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΆΜΙ ΚΑΙ Η Δ.Ν ΈΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΉ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ....

    ΤΣΙΠΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΠΆΜΕ ΜΑΖΊ ΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Άντε να τελειώνουμε με αυτά τα βαμπίρ της ευρωπαϊκής και αμερικανικής ΕΛΊΤ με τα ευρώ και τα δολάρια τους.... Κατεβάσετε τους Ρώσους και τους Κινέζους να πάρουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης οι Ρώσοι και του Πειραιά οι Κινέζοι , φέρτε και τον αγωγό τον Ρώσων επίσης να τους δώσουμε χώρο να κάνουν και στρατιωτικές βάσης οι Ρώσοι και ας περιμένουν οι ΙΤΑΛΟΊ οι ΓΆΛΟΙ και οι ΙΣΠΑΝΟΊ να τους σώσουν τα βαμπίρ του Ευρωπαϊκού βούρκου.... Αμολήστε και τους μετανάστες προς της χώρες τους ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΥΚΆ ....

    Α-Ρ-Κ-Ε-Τ-Α ΜΕ ΤΑ ΒΑΜΠΊΡ ....ΟΎΤΕ ΒΉΜΑ ΠΕΊΣΩ....ΑΥΤΟΊ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΑΊΡΟΙ....και που ξέρετε ίσως πάρει φωτιά και η Ευρώπη και ελευθερωθούν και άλλοι ΛΑΟΊ...

    Ανώνυμος είπε... 15 Ιουν 2015, 3:14:00 π.μ.
    Από αύριο αν τσακισθούν τα διεθνή Χρηματιστήρια..... και οι αγορές ορμήσουν σαν ύενες σε Γαλλία και Ιταλία θα δείτε πλάκες..

    1) Όταν λέει το Δ.ΝΤ το χρέος είναι δεν βιώσιμο ΤΟΤΕ γιατί παραβίασε τον μηχανισμού του και δανέιζε μια χώρα ΑΦΕΡΡΕΓΓΥΑ;;;;;;;;

    2) Και δανέιζε μάλλον υπάρχουν εγγυητές ποιοι ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;;ΤΟ Δ! ΡΑΙΧ;;;εεε ας καθίσουν τώρα ολοι στο ΠΑΛΟΎΚΙ οι τοκογλύφοι ... η ας πιάσουν οι ίδιοι τα 300 δις που έβγαλαν έξω οι συνεργάτες τοιυς Γερμανοτσολιάδες και οι ΕΔΩ Ταγματασφαλίτες με τα πολλά θαλασσοδάνεια ....θα έχει πολύ πλάκα το καλοκαίρι ΑΥΤΌ....

    ΤΣΙΠΡΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΆΛΛΟ ΠΕΊΣΩ.....δεν θέλουμε ευρώ χωρίς ευρώ στην τσέπη...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΑΖΊ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, άι στο διάολο κι αυτοί και το Ευρώ τους

    Γράφει ο mitsos175

    Θέλουν ολόκληρη σχεδόν τη σύνταξη ενός μήνα από όλους τους συνταξιούχους! Κι άλλα τόσα από την αύξηση του ΦΠΑ!
    "Σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ, ανέρχεται η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας".
    Ακόμη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2,6 άτομα ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος, ανέρχεται στα 950 ευρώ περίπου.

    Τι ζητάνε τα κοράκια; Το 2 με 2,5% του ΑΕΠ που σημαίνει πάνω από 2 δις μόνο από τις συντάξεις κι άλλα τόσα από την αύξηση του ΦΠΑ! Δηλαδή πήραν 4,5 δις "ζεστά" από την αρχή του χρόνου, δεν τους φτάνει να πάρουν μέχρι τέλους του χρόνου άλλα 18, αλλά θέλουν να κόψουν σαδιστικά, απάνθρωπα ακόμα 4,5 δις από το ήδη πενιχρό εισόδημα των φτωχών! Δηλαδή όσο τους δίνουμε απαιτούν κι άλλα! Ε άι στο διάολο κι αυτοί και το Ευρώ τους.

    Τι θα γίνει όμως; Ελπίζω για το καλό της κυβέρνησης να προχωρήσουν πραγματικά στη ρήξη και να μην κάνουν το θέατρο της Κύπρου που στην πρώτη δυσκολία υποχώρησαν. Πρέπει να γίνει σαφές ότι δώσαμε αρκετά.

    Αν πράγματι γίνει ρήξη θα είναι μια πολύ σωστή απόφαση. Θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, την απαλλαγή από την θηλιά της ΕΕ. Φυσικά θα πρέπει να γίνουν κι άλλα. Όμως είναι σίγουρο πως η χώρα θα απαλλαγεί από ένα άδικο και καταστροφικό για την οικονομία της χρέος.

    Η ΝΔ νομίζει πως οι δανειστές θα απαιτήσουν την επιστροφή του Σαμαρά μέσω οικουμενικής ή αλλιώς αποστασίας. Λογαριάζουν όπως πάντα χωρίς τον κόσμο.

    Εκείνο που είναι πραγματική καταστροφή είναι μια ακόμα χρονιά μνημονίου, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση, ανεργία, φτώχεια. Δεν θα ανεχτούμε άλλες μειώσεις, κι αν στην γαλάζια συμμορία ανησυχούν για τα φράγκα των δανειστών, να δώσουν οι νεοδημοκράτες τις δικές τους συντάξεις ή μισθούς.

    Οι εργαζόμενοι μπορούμε να νικήσουμε. Εμείς παράγουμε, εμείς εργαζόμαστε, από εμάς προέρχεται το χρήμα, οποιαδήποτε ονομασία κι αν έχει. Αν γίνει λοιπόν σωστή διαχείριση. σωστή πολιτική θα τα καταφέρουμε οπωσδήποτε. Αυτό ακριβώς τρέμουν οι τοκογλύφοι και η πολιτική τους εκπρόσωπος στη χώρα.

    Ελπίζω να μην είναι απλά ένα επικοινωνιακό κόλπο παρόμοιο με αυτά των προηγούμενων γιατί τα παλιά κόλπα δεν πιάνουν πλέον. Εύχομαι να υπάρξει πραγματική ρήξη έστω και τώρα.

    Επισημαίνω πως ο χειρότερος κίνδυνος είναι η προσποιητή υποχώρηση, που θα οδηγήσει σε δήθεν αμοιβαίους συμβιβασμούς στην ουσία όμως στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής μέσω της "σαλαμοποίησης".

    Το μνημόνιο έχει πολύ μακροπρόθεσμους στόχους. Η μέθοδος του είναι η συνεχής επίθεση στα δικαιώματα και τα φτωχά εισοδήματα μέχρι να μην απομείνει απολύτως τίποτα. Μέχρι να γίνει λούμπεν όλη η εργατική τάξη. Τώρα περισσότερο από ποτέ ας αγωνιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Φτάσαμε λοιπόν σε αυτό το σημείο. Είπαν στον Αλέξη Τσίπρα το περίφημο «take it or leave it». Τι θα έπρεπε να κάνει;

    Πρώτον, θα πρέπει να συγκρίνουμε τα δυο ακραία σενάρια: Να αποδεχτεί την τελική προσφορά των δανειστών ή να φύγει από την Ευρωζώνη. Αποδεχόμενος την προσφορά, θα πρέπει να συμφωνήσει σε μια δημοσιονομική προσαρμογή της τάξεως του 1,7% του ΑΕΠ εντός έξι μηνών.

    Ο συνάδελφός μου, Martin Sandbu, υπολόγισε πώς θα επηρεάζει μια προσαρμογή τέτοιας κλίμακας το ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας. Επέκτεινα τον υπολογισμό για να συμπεριλάβω ένα πρόγραμμα αναπροσαρμογής τεσσάρων ετών, όπως απαιτούν οι δανειστές. Με βάση αυτόν, φθάνω σε ένα νούμερο σωρευτικού πλήγματος της τάξης του 12,6% του ΑΕΠ στην τετραετία. Ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα πλησιάσει το 200%.

    Το συμπέρασμά μου είναι ότι η αποδοχή του προγράμματος θα αποτελέσει μια διπλή αυτοκτονία – για την ελληνική οικονομία και για την πολιτική καριέρα του Ελληνα πρωθυπουργού.

    Εχει καλύτερα αποτελέσματα το άλλο ακραίο σενάριο του Grexit: Σίγουρα, για τρεις λόγους.
    Η πιο σημαντική επίπτωση είναι ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεφορτωθεί όλη αυτή την τρελή δημοσιονομική προσαρμογή. Η χώρα θα πρέπει και πάλι να «τρέξει» με ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα, που θα απαιτήσει μια έκτακτη αναπροσαρμογή, αλλά αυτό είναι όλο.

    Η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε έναντι όλων των πιστωτών του επίσημου τομέα –το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταερότητας (ESM), και στα διμερή δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης. Όμως θα εξυπηρετεί όλα τα δάνεια από τον ιδιωτικό τομέα, με το στρατηγικό στόχο να επανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές μετά από λίγα χρόνια.

    Ο δεύτερος λόγος είναι η μείωση του ρίσκου. Μετά το Grexit κανείς δεν θα χρειάζεται να φοβάται το ρίσκο νέας υποτίμησης. Επίσης η πιθανότητα ξεκάθαρης χρεοκοπίας θα μειωθεί κατά πολύ καθώς η Ελλάδα θα έχει κηρύξει ήδη στάση πληρωμών επί των χρεών προς τον επίσημο τομέα και θα έχει κάθε λόγο να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών.

    Ο τρίτος λόγος είναι η επίπτωση στην εξωτερική θέση της οικονομίας. Σε αντίθεση με τις μικρές οικονομίες της βόρειας Ευρώπης, η Ελλάδα είναι μια σχετικά κλειστή οικονομία. Σχεδόν τρία τέταρτα του ΑΕΠ βρίσκονται εντός της χώρας. Από το ¼ που δεν βρίσκεται εντός, τα περισσότερα κεφάλαια έρχονται από τον τουρισμό, που θα επωφεληθεί από μια υποτίμηση. Η συνολική επίπτωση της υποτίμησης δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο θα ήταν για μια ανοιχτή οικονομία όπως η Ιρλανδία αλλά θα είναι επωφελής σε κάθε περίπτωση.


    αρθρογράφος των Financial Times Βολφγκανγκ Μούνχαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. αρθρογράφος των Financial Times Βολφγκανγκ Μούνχαου

    Από τις τρεις επιπτώσεις, η πρώτη είναι η πιο σημαντική βραχυπρόθεσμα, ενώ η δεύτερη και η τρίτη θα κυριαρχήσουν σε πιο μακροχρόνια βάση.

    Το Grexit βέβαια έχει παγίδες, κυρίως βραχυπρόθεσμα. Η απότομη εισαγωγή ενός νέου νομίσματος θα είναι χαοτική. Η κυβέρνηση μπορεί να αναγκαστεί να επιβάλλει κεφαλαιακούς ελέγχους και να κλείσει τα σύνορα.

    Οι απώλειες την πρώτη χρονιά θα είναι μεγάλες, αλλά μόλις κοπάσει το χάος η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα.

    Η σύγκριση αυτών των δύο σεναρίων μου θυμίζει την παρατήρηση του Γούινστον Τσόρτσιλ ότι το να είναι κανείς μεθυσμένος περνάει σταδιακά, σε αντίθεση με το να είναι κανείς άσχημος. Το πρώτο σενάριο είναι απλά άσχημο και θα παραμείνει έτσι. Το δεύτερο προκαλεί ένα δυνατό πονοκέφαλο που ακολουθείται από μια κάποια νηφαλιότητα.

    Οπότε αν αυτή ήταν η επιλογή, οι Έλληνες θα είχαν ένα εύλογο λόγο να προτιμήσουν το Grexit. Αλλά αυτή δεν είναι η επιλογή που θα κάνουν αυτή την εβδομάδα. Η επιλογή είναι ανάμεσα στην αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών. Το Grexit είναι ένα πιθανό αλλά όχι και αναγκαίο συνεπακόλουθο της επιλογής αυτής.

    Αν ο κ. Τσίπρας έλεγε όχι στην προσφορά και έχανε την τελευταία διορία - την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 18 Ιουνίου - θα κατέληγε στην αθέτηση πληρωμών σε λήξεις χρέους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στο σημείο εκείνο η Ελλάδα θα ήταν ακόμα μέσα στην ευρωζώνη και θα αναγκαζόταν να φύγει αν η ΕΚΤ μείωνε την ροή της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες κάτω από ένα ανεκτό όριο. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, αλλά δεν είναι δεδομένο.

    Οι πιστωτές της ευρωζώνης μπορεί να αποφασίσουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να μιλήσουν στο σημείο εκείνο για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Απλά αναλογιστείτε την θέση τους. Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει σε όλο το χρέος του επίσημου τομέα, η Γαλλία και η Γερμανία μόνο θα έχαναν περίπου 160 δισ. ευρώ. Οι Άγγελα Μέρκελ και Φρασνουά Ολάντ θα έμεναν στην ιστορία ως οι ηγέτες που υπέστησαν την μεγαλύτερη χρηματοοικονομική ζημιά.

    Οι πιστωτές απορρίπτουν οποιοδήποτε διάλογο για την ελάφρυνση χρέους τώρα, αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν μόλις η Ελλάδα αρχίσει να αθετεί πληρωμές. Αν διαπραγματευτούν, όλοι θα επωφεληθούν. Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, από την στιγμή που η δημοσιονομική προσαρμογή για την εξυπηρέτηση ενός μικρότερου χρέους θα ήταν πιο ανεκτή. Οι πιστωτές θα είχαν την δυνατότητα να ανακτήσουν ορισμένες από τις βέβαιες, σε διαφορετική περίπτωση, ζημίες.

    Εν κατακλείδι, η Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει αν απορρίψει την προσφορά αυτής της εβδομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Σύσκεψη αρχηγών ζητάει και ο Κυριάκος…

    Μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε -με ανάρτησή του στο Twitter- σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    “Απαραίτητη έστω...
    και τώρα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να μπουν στο τραπέζι ισοδύναμα μέτρα περικοπής δαπανών αντί αύξησης φόρων”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης...


    ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.....ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΆΜΙ ΚΑΙ Η Δ.Ν ΈΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΉ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ....

    ΤΣΙΠΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΠΆΜΕ ΜΑΖΊ ΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για αυτό και εγώ είμαι μαζί σου....( και να σκεφτείς ότι δεν σε ψήφησα)....

    Όμως Παρά τα τελεσίγραφα, παρά τους εκβιασμούς, παρά τις πιέσεις που δέχεται από κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο,ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να συναινέσει σε ένα νέο καταστροφικό μνημόνιο.

    Οι εκβιασμοί δίνουν και παίρνουν.
    Απειλούν με χρεοκοπία, απειλούν με κλειστές τράπεζες...

    απειλούν στο παρασκήνιο ακόμη και με θέματα εθνικής ακεραιότητας.

    Για να καταλάβετε τι παιχνίδι παίζεται στις πλάτες μας, μέχρι και ο Άδωνις Γεωργιάδης(74.000 σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές…) έφτασε να απειλεί προσωπικά τον Πρωθυπουργό με ειδικά δικαστήρια και φυλακή.

    Tου ζητούν με μανία να σκύψει το κεφάλι, να υπογράψει νέα δυσβάσχτα μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά.

    Ο Πρωθυπουργός μας όμως έχει απαντήσει απο καιρό: «Θέλετε να προδώσω την πατρίδα και τον λαό μου. Η απάντηση είναι ΟΧΙ»

    Για αυτό και εγώ είμαι μαζί σου όχι μόνο αλλά κι όλη σχεδόν η Ελλάδα είναι με την κυβέρνηση.......


    Εκτός ....κι αν υποκύψει στις απειλές, τους εκβιασμούς...
    Τότε, θα πάει χαμένη κι η τελευταία ελπίδα των Ελλήνων αλλά και των λαών της Ευρώπης....

    Όλων , εκτός από τα λαμόγια, τους υπαλληλίσκους των τραπεζών και των ξένων που κυβερνούσαν έως τώρα,τους βολεμένους, τους απατεώνες,τους γλείφτες και τους κακομοίρηδες, τους πουλημένους τάχα δημοσιογράφους των καναλιών και των εφημερίδων, τους οσφυοκάμπτες δούλους...

    Γι αυτό πρωθυπουργέ.....στείλ τους στο διάολο...Είμαστε όλοι οι απλοί , φυσιολογικοί άνθρωποι μαζί σου.

    .πρώην χαζός Μητσοτακικός ....και όχι βολεμένος ΠΟΥΘΕΝΆ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας μεθύστακας, ένας Πυροβολημένος έτσι έγινε ΑΜΕΑ και μια στείρα 60 ΝΤΆΡΑ που δεν θα γίνει πότε μάνα ΚΆΝΟΥΝ ΚΟΥΜΆΝΤΟ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ....

    Και η κυβέρνηση τι κάνει;;;; δεν αντιλαμβάνεται ότι η Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει στην Ελλάδα capital controls. Γιατί;...Για να αρπάξουν τις καταθέσεις από τις τράπεζες κι ότι άλλο βρουν σε χρηματοπιστωτικά διαθέσιμα της χώρας. Σαν αυτό και χειρότερο που έκαναν στην Κύπρο...

    Γιατί δεν ζητά αμέσως εξηγήσεις από το Βερολίνο;... Γιατί δεν διαμαρτύρεται...; Γιατί έστω δεν δηλώνει επίσημα ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει την λεηλασία των καταθέσεων με έξωθεν επιβαλλόμενα capital controls;....


    Με άλλα λόγια η υπεράσπιση της χώρας από την κυβέρνησή έναντι εκβιασμών και τακτικών πρόκλησης πανικού, θα θεωρηθεί "εχθρική ενέργεια". Τα τελεσίγραφα, αντίθετα, οι εκβιασμοί, οι ανοιχτές προκλήσεις με απειλές για επιβολή έξωθεν capital control σε βάρος της Ελλάδας, δεν θεωρούνται "εχθρική ενέργεια" εναντίον της χώρας και του λαού της.


    Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως και η υπεράσπιση της χώρας και του λαού της, χαρακτηριστεί ως "εχθρική ενέργεια" εναντίον όλων αυτών που απειλούν να κάνουν παρανάλωμα τη χώρα. Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μια τέτοια κυβέρνηση;

    Έχουμε και λέμε:

    1) Η δημοσιονομικη πολιτική ελέγχεται από τη Κομισιόν,


    2) η νομισματική πολιτική και το νόμισμα (Ευρώ) ελέγχεται απο την ΕΚΤ, ...

    3) σχεδόν 80% της νομοθεσίας είναι υποχρεωτικές οδηγίες/κανονισμοί/νόμοι της Ε.Ε και απαγορεύεται θέσπιση νόμων που αντιβαίνουν ευρωπαικές συνθήκες,

    4) η εμπορική πολιτική καθορίζεται από το Μάαστριχ ('ελευθερία κίνησης εμπορευμάτων") και τώρα στα κρυφά ΗΠΑ-ΕΕ ετοιμάζουν τη συμφωνία "ελευθέρου" εμπορίου TTIP,

    5) η αγροτική πολιτική (τιμές πώλησης, καλλιέργειες, εισαγωγές-εξαγωγές ) καθορίζεται απο τη ΚΑΠ..

    6) οι θέσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής καθορίζονται από ΗΠΑ-ΕΕ και όλα τα κράτη μέλη "υποχρεώνονται" να έχουν κοινή στάση

    7) η αμυντική πολιτική και η γενικότερη λειτουργία αλλά και ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων είναι καθορισμένα και ελεγχόμενα απο τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

    8) η μεταναστευτική πολιτική και τα θέματα λαθρομετανάστευσης καθορίζονται με τη συνθήκη Δουβλίνο 2 της ΕΕ ενώ επιβάλλεται και η ελευθερία κίνησης εργαζομένων εντος Ε.Ε με τη συνθήκη Μάαστριχ

    9) Μας έχουν επιβάλλει την παραχώρηση σε ξένες πολυεθνικές και σε ιδιώτες επενδυτές βασικών υποδομών και στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας δηλ. των Δημοσίων επιχειρήσεων και φυσικών μονοπωλίων, δημόσιων ακινήτων και γης, ορυκτού πλούτου, ενέργειας, παραλιών, δάση, αεροδρόμια και λιμάνια, σιδηρόδρομοι κλπ ....

    Ποια διαφορά έχουμε από μια αφρικανική αποικία την εποχή της Αγγλικής η Γαλλικής αποικιοκρατίας ? Καμία......

    Στις 8 Ιουνίου έκανε αίσθηση στον διεθνή τύπο η απόφαση της Ισλανδίας να επιβάλει 39% φόρο στις εξαγωγές κεφαλαίου, δηλαδή σ' όλους όσοι θέλουν να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. ... ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΊ ΌΧΙ ...ΠΌΛΕΜΟ ΈΧΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...

    Εαν δεν αφυπνιστούμε ΌΛΟΙ οι Ελληνες δεξιοί, αριστεροί, αναρχικοί δίχως ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ η Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το τρίπτυχο του Φρήντμαν και του ΑΔΩΝΙ ,ΤΥΦΛΆ ΝΑ ΈΧΕΙ Ο ΧΊΤΛΕΡ...

    Πρώτον: απορρύθμιση. Οι κυβερνήσεις πρέπει να καταργήσουν όλες τις νομοθετικές διατάξεις και όλους τους κανόνες, τα οποία εμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο την μεγιστοποίηση των κερδών και την συσσώρευσή τους....

    Δεύτερον: κατάλυση. Οι κυβερνήσεις οφείλουν να καταλύσουν την έννοια του κοινωνικού κράτους, περικόπτοντας κάθε χρηματοδότηση οποιουδήποτε κοινωνικού προγράμματος, ώστε να εξαφανιστούν όλες οι παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και εμποδίζουν την επίτευξη του μέγιστου κέρδους.....

    Τρίτον: ιδιωτικοποιήσεις. Το κράτος οφείλει να μεταβιβάσει ολόκληρη την δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, επειδή μόνον έτσι μπορεί να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση αυτής της περιουσίας και το μέγιστο κέρδος από την εκμετάλλευσή της....

    Σ' αυτή την τρίπτυχη συνταγή, ο Φρήντμαν επεξεργάστηκε πλήθος λεπτομερειών. Για παράδειγμα, το άριστο θα ήταν να μην υπάρχουν καθόλου φόροι.... Όμως, αν αυτό δεν είναι δυνατόν, θα πρέπει να υπάρχει μια ενιαία φορολογική κλίμακα με την οποία θα φορολογούνται οι πάντες, πλούσιοι ή φτωχοί.... Φυσικά, τα έσοδα από αυτή την φορολογία θα πρέπει να διατίθενται με τον τρόπο που ορίζει το τρίπτυχο, δηλαδή όχι για κοινωνικές παροχές αλλά για διευκόλυνση της ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.... Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά η θέσπιση οποιουδήποτε προστατευτικού μέτρου υπέρ της εγχώριας παραγωγής ή ιδιοκτησίας ενώ θα πρέπει να καταργηθεί οποιαδήποτε διάταξη εμποδίζει τις εταιρείες να παράγουν ή να πωλούν τα προϊόντα τους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμούν...

    Από το μένος του Φρήντμαν δεν ήταν δυνατόν να γλιτώσει η τιμή της εργασίας..
    . Εφ' όσον η εργασία αποτελεί συντελεστή παραγωγής, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση στην διαμόρφωση της τιμής της...

    Συνεπώς, πρέπει να καταργηθούν οι έννοιες των συλλογικών συμβάσεων και των κατώτατων μισθών. Ακόμη, στα πλαίσια της κατάργησης του κοινωνικού κράτους, πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα συνταξιοδοτικά ταμεία, η παιδεία, η ενέργεια, οι μεταφορές κλπ....

    Βέβαια, ο Φρήντμαν τύλιξε όλα αυτά με ένα ωραίο περιτύλιγμα επιστήμης και τα καλλώπισε με την γλώσσα των μαθηματικών. Στην βάση του, όμως, το φρηντμανικό όραμα ταυτιζόταν απολύτως με τα συμφέροντα των πολυεθνικών, οι οποίες εκ φύσεως διψούν για δράση σε περιβάλλον δίχως αρχές και κανόνες.(( ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΠΊΖΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΊ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΟΎΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ, ΚΑΙ ΌΤΙ Η ΑΓΟΡΆ ΣΤΈΓΝΩΣΕ ΤΆΧΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΎΡΙΖΑ)) ...Το αρχικό στάδιο, αυτή της αδηφάγας διάθεσης.. του καπιταλισμού εκφράστηκε με την αποικιοκρατία: η κάθε ανακάλυψη νέας γης συνεπαγόταν την υφαρπαγή της και την λεηλασία του πλούτου της, δίχως καμμιά αποζημίωση για τους ντόπιους πληθυσμούς. Τέσσερις-πέντε αιώνες αργότερα, ο Φρήντμαν επιχειρούσε να αναβιώσει την αποικοκρατία, μόνο που αυτή φορά η καινούργια γη, που έπρεπε να κατακτηθεί και να λεηλατηθεί δίχως αποζημίωση, ήταν ΑΠΟ το ίδιο το κράτος η την Ευρωπαϊκή ένωση ΤΆΧΑ ΤΟΝ ΛΑΌΝ....

    Αν δεν κατεβούν ΌΛΟΙ οι Ελληνες Ο ΛΑΟΣ από την ΆΚΡΑ ΔΕΞΙΆ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΆΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΆ να τους πούμε ΝΑ ΠΆΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΎΝ ακόμα και με ΒΙΑ ΤΗΝ ΒΆΨΑΜΕ...Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑ Ο ΨΑΡΙΑΝΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ...ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση