GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναπληρωτές Φιλόλογοι και Ειδική Αγωγή: Το θέμα των μορίων

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην επιθυμία των αναπληρωτών καθηγητών ειδικής αγωγής να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τ...

Αναπληρωτές Φιλόλογοι και Ειδική Αγωγή: Το θέμα των μορίων
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην επιθυμία των αναπληρωτών καθηγητών ειδικής αγωγής να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τους  και στον πίνακα γενικής αγωγής ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων απέστειλε επιστολή στην οποία αναφέρεται στο θέμα της Ειδικής Αγωγής.  Ο Σύλλογος στην ουσία ζητά να μην προσμετρηθούν τα μόρια της Ειδικής Αγωγής στον πίνακα της Γενικής για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ02.50 που εργάζονται στις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης. 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα:  
1. Στην ειδική αγωγή εργάζονται ως αναπληρωτές καθηγητές άτομα με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Αυτή την εξειδίκευση - είναι γνωστό τοις πάσι-  πως την απέκτησαν παρακολουθώντας σεμινάρια 400 ωρών παλαιότερα και κάνοντας μονοετή κυρίως μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως οι περισσότεροι, έναντι αδρής αμοιβής, στη Βουλγαρία ή στην Ιταλία, στις παρακολουθήσεις των οποίων παρίσταντο μία ή δύο φορές τον χρόνο. 
Κατ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η κοινωνική ανισότητα στον χώρο της εκπαίδευσης, αφού καθηγητές που διέθεταν στα χρόνια της κρίσης τα χρήματα αποκτούσαν εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και εργάζονταν στις δομές της. 
2.  Επίσης, καθηγητές που εργάστηκαν στη γενική αγωγή και επιτυχόντες σε δύο ή και τρεις διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, στα χρόνια της κρίσης είδαν συναδέλφους της ειδικής αγωγής να εργάζονται μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ μη διαθέτοντας οι περισσότεροι επιτυχίες στον ΑΣΕΠ με προσόν τα ακριβοπληρωμένα μεταπτυχιακά. 
Μάλιστα, έχοντας συγκεντρώσει τεράστιες προϋπηρεσίες επιθυμούν στο ενδεχόμενο άνοιγμα των πινάκων, τα μόριά τους στην ειδική αγωγή να μεταφερθούν και στη γενική αγωγή, ενώ το αντίστροφο δεν ισχύει! Επικαλούνται τον νόμο βάσει του οποίου και καθηγητές της γενικής αγωγής μπορούν να εργαστούν στην ειδική αγωγή ελλείψει καθηγητών με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Βέβαια, πλέον οι Φιλόλογοι με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή ανέρχονται στις δύο  χιλιάδες, οπότε το επιχείρημά τους δεν ευσταθεί. 
3. Αναφέρουν οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής σε επιστολή διαμαρτυρίας τους ότι η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους στη γενική αγωγή οδηγεί στην απαξίωσή τους, αφού και αυτοί είναι καθηγητές και εργάζονται με παιδιά. Είναι σεβαστό το ότι εργάζονται σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα. Όμως, η ύλη των διδακτικών αντικειμένων σε παιδιά με ειδικές ικανότητες είναι πολύ απλή συγκριτικά με την απαιτητική ύλη που διδάσκεται στη γενική αγωγή. Κατά συνέπεια δε διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία σε σχέση με τους καθηγητές που εργάστηκαν επί σειρά ετών στη γενική αγωγή. 
Και αφού κ. Υπουργέ, είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι στον τομέα της ειδικής αγωγής και επέλεξαν να  εργαστούν ως αναπληρωτές στην ειδική αγωγή γιατί δεν επιθυμούν να διοριστούν στην ειδική αγωγή; 
Αν επιθυμούν να ενταχθούν στους πίνακες γενικής, ας ενταχθούν με τα μόρια της γενικής, όχι της ειδικής. 
Δεν είναι κατάφωρη αδικία, κ. Υπουργέ, εμείς οι πρώην αναπληρωτές Φιλόλογοι που περιπλανηθήκαμε στις εσχατιές της Ελλάδας με επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, χωρίς την οικονομική δύναμη να αποκτήσουμε τα ακριβοπληρωμένα σεμινάρια και μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής να δούμε με το “άνοιγμα των πινάκων” να μας προσπερνούν 500 άτομα που θα μεταφέρουν τα μόρια προϋπηρεσίας τους από την ειδική στη γενική αγωγή, καταδικάζοντας εμάς στην ανεργία για τα επόμενα 5-10 έτη;
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση