GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αλ Κάιντα δεν βλέπει ειρήνευση με το Ισλαμικό Κράτος

Ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Συρία, δήλωσε πως δεν διαβλέπει σύντομα επίλυση στη σύγκρουση με την ορ...

Η Αλ Κάιντα δεν βλέπει ειρήνευση με το Ισλαμικό Κράτος
Ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Συρία, δήλωσε πως δεν διαβλέπει σύντομα επίλυση στη σύγκρουση με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, σύμφωνα με συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera που προβλήθηκε χθες.
«Δεν υπάρχει λύση ανάμεσα σε εμάς και αυτούς στο μεταξύ, ή στο εγγύς μέλλον. Ελπίζουμε να μετανοήσουν ενώπιον του Θεού και να λογικευτούν... εάν όχι δεν απομένει τίποτε άλλο από το να συγκρουστούμε μαζί τους», δήλωσε ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο.
Πρόσθεσε πως το Μέτωπο Αλ Νόσρα έχει στις δυνάμεις του 30% ξένους μαχητές περιλαμβανομένων και «ενός μικρού αριθμού» Αμερικανών.
Η συνέντευξη μεταδόθηκε σε δύό τμήματα, με το χτεσινό να είναι το τελευταίο.
Στο πρώτο τμήμα, που μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Γκολάνι είχε ξεκαθαρίσει ότι παίρνει διαταγές από τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Άιμαν αλ-Ζαουάχρι, ο οποίος του είχε πει να εστιάσει την πάλη της Νόσρα στη Συρία. Αυτή την εβδομάδα απέφυγε να απαντήσει αν το Μέτωπο σκεφτόταν να αποχωρήσει από την Αλ Κάιντα.
Πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη είχε στείλει στρατιωτικούς ακόλουθους στη Συρία αλλά όχι στρατό, και δήλωσε ότι το Μέτωπο Αλ Νόσρα ήταν αποφασισμένο να πολεμήσει κάθε ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιραν.
Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την μετάδοση το βράδυ της Τετάρτης του πρώτου μέρους της συνέντευξης του Γκολάνι, ο Σύρος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Μπασάρ αλ Τζααφάρι είχε δηλώσει πως θεωρεί ότι η μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κι εντάσσεται σε μια προσπάθεια από την Ντόχα να εξωραϊστεί η εικόνα του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση