GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν η Ευρωζώνη ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση, θα έχει σκοτώσει την σημερινή πολιτική διάσταση της ΕΕ!...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Προφανώς, οι παράγοντες της Ευρωζώνης υπό την ηγεσία της Γερμανικής κυβέρνησης, μπορούν αυτήν τη ...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Προφανώς, οι παράγοντες της Ευρωζώνης υπό την ηγεσία της Γερμανικής κυβέρνησης, μπορούν αυτήν τη στιγμή να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ακολουθώντας μια ουσιαστικά εξευτελιστική για την κυβέρνηση της Ελλάδας διαδικασία «διαπραγματεύσεων».

Αν ο κ. Τσίπρας ανεχτεί τη συνέχιση αυτής της μεθόδευσης ταπείνωσής του, θα αποδυναμωθεί ως πρωθυπουργός και θα «σβήσει» αμέσως ως πολιτικός της αριστεράς. Αν δεν την ανεχτεί θα πέσει η κυβέρνησή του, για να οδηγηθούμε σε μια σοβαρή πολιτική κρίση στο εσωτερικό. Στην τελευταία περίπτωση θα είναι το πολιτικοοικονομικό καθεστώς της Ευρωζώνης (: η πολιτική φιλοσοφίας της και η μεθοδολογία της) και όχι απλώς η λογιστική της νομισματικής ένωσης, που θα έχει προκαλέσει μείζονα πολιτική κρίση σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κρίση (: δομική και λειτουργική ταυτόχρονα) της Ευρωζώνης θα είναι αυτή που θα έχει προκαλέσει μείζονα εσωτερική πολιτική κρίση σε μια χώρα μέλος της ΕΕ. Και άρα, αν η Ευρωζώνη ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση, θα έχει στην ουσία σκοτώσει την σημερινή πολιτική, διακυβερνητική διάσταση της ΕΕ!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Είτε ένα ντόμινο πολιτικής κρίσης που θα δηλητηριάσει θεσμούς και σχέσεις σε ολόκληρη την ΕΕ, με αποτέλεσμα την σοβαρή πολιτικοοικονομική της εξασθένηση ως διεθνής πόλος εξουσίας, είτε φυγή προς τα εμπρός για να διασκεδαστεί η κρίση. Το τελευταίο σημαίνει πως κάποιοι ισχυροί παράγοντες (με προεξάρχοντες το διεθνές τραπεζικό σύστημα, την Γερμανία και τις ΗΠΑ) έχουν αποφασίσει μέσω της ελληνικής κρίσης - με αφορμή/πρόσχημα την ελληνική κρίση - να προβούν σε ταχύτατες αναθεωρήσεις πολιτικού χαρακτήρα, έτσι ώστε από τη νομισματική ένωση να περάσουμε σε μια ολοκληρωμένη οικονομική ένωση, η οποία θα δημιουργεί αντικειμενικά και στη βάση της αγοράς τις συνθήκες για την συγκρότηση των ΗΠΕ – δηλαδή της πολιτικής ένωσης της ΕΕ, με την εγκατάλειψη του σημερινού διακυβερνητικού μοντέλου.

Επίτρεψέ μου αναγνώστη μου να επαναλάβω: Σε κάθε περίπτωση, εάν η Ευρωζώνη ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση, θα έχει σκοτώσει την σημερινή πολιτική διάσταση της ΕΕ! Και αυτό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «ατύχημα». Έχει σκοπιμότητα και δεν μπορεί παρά να είναι ενταγμένο σε κάποια στρατηγική μεταμόρφωσης της ΕΕ.

Συνεπώς, η μετατροπή του ελληνικού ζητήματος της Ευρωζώνης σε κρίσιμο εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας, αν δεν είναι στρατήγημα για την «εξαναγκαστική» ή «αυτονόητη» έναρξη μιας συντακτικής διαδικασίας για πολιτική μεταμόρφωση της ΕΕ, θα πρόκειται για φτηνιάρικο τέχνασμα μαφιόζικου τύπου των χρηματιστών που αποσκοπεί στην πρόκληση γενικευμένης πολιτικής ανωμαλίας στην ΕΕ, έτσι ώστε να υπάρξει χρηματοπιστωτική και κοινοβουλευτική χειραγώγηση.

Με αυτή την έννοια το «the game is over» του ανάρμοστου, για την θέση του και τον ρόλο του, κ. Τουσκ, δεν αφορά αποκλειστικά (δεν θα αφορά αποκλειστικά) στον κ. Τσίπρα, αλλά σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της ΕΕ, όπως και σε κάθε εθνικό υποσύστημα αυτού. «The game is over», για την πολιτική στην ΕΕ, άρα «το παιχνίδι έχει τελειώσει» για την πλουραλιστική δημοκρατία στην ΕΕ!

Πρόκειται για την θρασεία (εκ)δήλωση απόλυτης κυριαρχίας του αυταρχικού νεοφιλελευθερισμού στην ΕΕ, την πολιτική μετάλλαξη μιας πολιτικής ελίτ ναζιστικής ή σταλινικής παιδείας σε ιδιόρρυθμους νεοφιλελεύθερους, που αν και σιχαίνονται τον εθνικό σχεδιασμό, ομνύουν στον συγκεντρωτισμό των Βρυξελλών, ή μήπως για συνειδητούς ή ασυνείδητους προβοκάτορες της μεταμόρφωσης της ΕΕ σε ΗΠΕ, ερήμην ασφαλώς των επιμέρους ευρωπαϊκών λαών; …

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση